CASPER: shows you the bigger picture

"Efficiënt beheer van beeld, samen kiezen voor een breder perspectief"

Neem contact op     of lees verder

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, dat weet iedereen. Bovendien is door de digitalisering van het onderwijs het gebruik van afbeeldingen nóg belangrijker geworden. ThiemeMeulenhoff heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Om in te kunnen spelen op nieuwe vragen uit de markt moet het beheer van content op orde zijn. Beelden mogen hier natuurlijk niet bij ontbreken. 
Er is gekozen voor Casper, een nieuw asset management systeem dat samen met Crius Group is ontwikkeld. Development manager Janneke Froon vertelt je graag over de wijze waarop deze keuze tot stand is gekomen en wat dit de uitgeverij heeft opgebracht.

Waarom Crius Group de juiste keuze was?

Omdat we voor Crius Group hadden gekozen als partner voor de onwikkeling van ons content management systeem waren zij nauw betrokken bij de zoektocht naar een nieuw beeldbank. We kwamen al snel tot de conclusie dat er geen bestaande oplossing op de markt was die volledig voorzag in onze behoeftes. Hoe nu verder? We hebben deze vraag beantwoord door samen een nieuw systeem te ontwikkelen dat naadloos aansluit op datgene wat we willen. Door dit in co-creatie te doen hebben wij nu een software die precies doet wat we willen en beschikt Crius Group over een product dat ze verder kunnen vermarkten. Een echte win-win situatie dus!

Casper, shows you the bigger picture!

Het grotere plaatje, dat is waar het om gaat. Asset management gaat al lang niet meer alleen over het opslaan en metadateren van plaatjes. Waar worden afbeeldingen gebruikt? En als ik een afbeelding aanpas, gebeurt het dan direct op alle plekken waar deze is gebruikt? Dit is een van de belangrijkste uitdagingen die we met Casper hebben opgelost.

Maar natuurlijk is er meer. Zo kunnen we direct vanuit onze content editor zoeken naar afbeeldingen en kunnen we hierbij ook kijken naar openbare beelbanken waarop we zijn geabonneerd. En wat te denken van verschillende formaten? Door het gebruik van beeldrecepten zijn beelden in het gewenste formaat voor print- en digitaal beschikbaar. Maar de omzetting wordt automatisch gedaan gedaan op het moment dat dit ook echt nodig is voor publicatie. Dus, geen overbodige opslag van beelden in verschillende formaten!


Iedereen blij?

Absoluut. We hebben zelf aan de knoppen gezeten bij de ontwikkeling en hierdoor hebben we precies gekregen wat we wilden. Door de input van Crius Group zijn slimme oplossingen ingebouwd die ons echt verder helpen. We hebben het proces op orde, de beelden opgeslagen in de cloud en betalen bovendien een stuk minder dan voorheen.


De auteur

Janneke Froon

Development Manager bij ThiemeMeulenhoff

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw uitgeverij?

Wij komen graag bij je langs voor een gesprek.

Laten we praten!