Crius Update Live!

Donderdag 6 juni 2019

Philips Stadion Eindhoven

Inschrijven

Crius Update Live!

Crius Group bestaat 30 jaar en daar zijn we best een beetje trots op. Van een klein bedrijfje dat letterlijk in een garagebox is begonnen tot een belangrijke speler op het gebied van typesetting, softwareontwikkeling en redactionele ondersteuning, dat is de ontwikkeling die we hebben doorgemaakt. Hierbij hebben we vele grenzen doorbroken. Laat dat nu ook het thema zijn van Crius Update Live 2019! Een aanrader voor iedereen die zich niet wil laten beperken door grenzen die onoverbrugbaar lijken.

Programma

09u30
Ontvangst
10u30
Opening door Ronnie Overgoor
10u40
De combinaties zijn grenzeloos
Interview met Jannes Hessels, CEO bij Royal Jongbloed 
Gezien de digitale achtergrond van Jannes, doorbreekt hij door zijn overstap naar Royal Jongbloed zelf grenzen. De stap van een grote educatieve uitgeversgroep naar een kleinere organisatie die uitgeven, drukken en binden onder een dak heeft. Dat had niet iedereen verwacht. Ook binnen het bedrijf speelt dit thema. De organisatie moet verbreden, een beetje uit hun niche springen. De combinatie van een uitgeverij en grafisch bedrijf is bijzonder. Wat is de toegevoegde waarde die ze daar kunnen brengen, hoe doen ze dat en waar maken zij het verschil? Maar ook: het doorbreken van de grens papier naar digitaal. In deze sessie wordt Jannes aan de tand gevoeld over de wijze waarop deze combinatie succes moet brengen en hoe zijn inbreng hieraan bijdraagt.
11u10
Wat als de uitgever het verhaal niet maakt?
Presentatie door Geert De CockE-publishing manager bij Lannoo
Wat als je een product moet ontwerpen voor iemand waar je nauwelijks mee kan communiceren? Hoe pak je een project aan dat compleet buiten de huidige bedrijfsprocessen valt? Dementie, het treft meer dan 400.000 mensen vandaag. Met Memoryhome proberen we de levenskwaliteit van personen met dementie en hun naasten te verbeteren. In deze sessie wandelen we samen door de verschillende fases van dit boeiende traject: van de conceptfase en hoe dit project binnen de innovatiestrategie van uitgeverij Lannoo past tot de diverse testiteraties die ze hebben gedaan, het zoeken naar businessmodellen en de eerste upscaling van het project.
11u40
De juridische praktijk
> Presentatie door Rixt Runiauitgeefprofessional en jurist
Het nieuwe uitgeven brengt uitdagingen met zich mee. Naast commercie en technologie kunnen nieuwe wetten en regels soms ook lastig zijn. Tijdens haar presentatie kijkt Rixt Runia vooral met een praktische en juridische uitgeefblik naar de dagelijkse uitgeefpraktijk. Diverse onderwerpen die van belang zijn voor die praktijk passeren de revue, zoals auteursrechtaspecten (waaronder ook licentieverlening, Creative Commons, beeldrecht en portretrecht), Open Access, (auteurs)contracten, personele thema's (zoals de inzet van freelancers), privacy en de AVG/GDRP. 
12u10
Lunch
13u30
Van uitgeven tot leerconsultancy en partnerships
Interview met Vicky Adriaensen, Algemeen Directeur en Katrien Ceulemans, Uitgeefmanager bij Acco
De uitgeverij business is aan heel wat veranderingen onderhevig geweest de voorbije jaren. O.a. de digitalisering heeft ons verplicht de geijkte paden te verlaten en het anders aan te pakken. Hoe gaat Acco, Vlaamse studentencoöperatie, hiermee om?
14u00
Content kent geen grenzen
Presentatie door Jordy Willems, Services Manager bij Crius Group
De naam van Crius Group is in Nederland en België zo langzamerhand wel bekend. Een totaalleverancier voor uitgevers. Dat klinkt mooi maar wat is dat nu precies? Typesetting, redactie, mooie softwareoplossingen. Waar zit nu de échte meerwaarde en hoe zorgt Crius Group ervoor dat uitgevers daadwerkelijk een stap verder komen? A.d.h.v. trends die Crius Group ziet, gaat Jordy meer context schetsen in de manier waarop we uitgevers helpen de grens over te steken naar ‘het nieuwe uitgeven’.
14u55
Pauze
15u30
Van offshoring naar meer-shoring naar non-shoring
Presentatie door Ruben Kramers, Director Typesetting bij Springer Nature 
Veel uitgeverijen denken na over offshoring en hebben dit ook daadwerkelijk gedaan. Dit ging in eerste instantie vooral over typesetting om een lagere paginaprijs te verkrijgen of het maken van ebooks. Maar er wordt steeds vaker nagedacht over andere zaken als redactiewerkzaamheden en/of digitalisering. Wat betekent offshoring precies en wat brengt het je organisatie. Maar ook: waar moet je allemaal rekening mee houden? Cultuurverschillen, communicatie, enz. In deze presentatie een reëel verhaal over de voor- en nadelen over offshoring.
16u00
Dromen omzetten in daden
Keynote Hans Kazàn
Hans Kazàn brengt met passie, enthousiasme en véél humor zijn authentieke verhaal over vallen, opstaan en weer doorgaan. Vanzelfsprekend versterkt hij de kracht van zijn verhaal met enkele verbijsterende magische effecten. Je zal naar huis gaan met een brede glimlach en nieuw verworven inzichten!
16u45
Afsluiting en borrel

Crius Update Live!...

een voorproefje

Ik wil erbij zijn!

Sprekers

Ronnie Overgoor

Ronnie Overgoor

Ronnie Overgoor scoort met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Tijdens interviews switcht hij razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. 

Geert De Cock

Geert De Cock

Geert De Cock heeft een belangrijke rol gespeeld in de eerste digitale revolutie van de boekhandelsautomatisering. Hij introduceerde met zijn team het SAAS-model (nu Cloud-model genoemd), bracht de boekhandels online en heeft het eerste Nederlandse eBook distributieplatform ontworpen. Hij leidt nu de digitale afdeling van uitgeverij Lannoo en heeft als missie de digitale mindset te integreren in het uitgevers-DNA.

Vicky Adriaensen

Vicky Adriaensen

Met de eigen studie-roots in Leuven, voelde het voor Vicky Adriaensen heel vertrouwd om bij Acco de wereld van het uitgeven in hoger onderwijs binnen te stappen. Ze was hiermee niet aan haar proefstuk toe. Na heel wat jaren in de fast moving consumer goods was ze immers terechtgekomen bij uitgeverij Van In (Sanoma), waarbinnen ze de kneepjes van het vak kon leren voor basis- en secundair onderwijs. Ook daar al, met o.a. de introductie van bingel in Vlaanderen, lag de grote focus op de (digitale) transformatie. Ook bij Acco, uniek als uitgeverij omdat ze ook over een eigen distributienetwerk met boekhandels en een eigen (o.a. digitale) drukkerij beschikken, staat de transformatie centraal, en zorgt Vicky als algemeen directeur samen met een gedreven team dat Acco een trekkersrol kan spelen in deze transformatie binnen het hoger onderwijs in Vlaanderen en Nederland.

Katrien Ceulemans

Katrien Ceulemans

Leren, didactiek, onderwijstechnologie… Het onderwijs inspireert en kietelt velen, onder wie zeker ook Katrien. Gebeten door de onderwijsmicrobe in Mechelen als leraar talen, blijvend gevoed en gegroeid in Wommelgem als redacteur en uitgever voor een educatieve uitgeverij, en na wat professionele omzwervingen, nu enthousiast in Leuven als uitgeefmanager. Ze maakt deel uit van een uitdagend groeiverhaal bij Acco, educatieve uitgeverij voor het hoger onderwijs. Met een mooie onderwijstroef in handen biedt Acco een interessante service mix voor docenten en studenten, van leerconsultancy tot blended studiematerialen.

Rixt Runia

Rixt Runia

Rixt Runia is een ervaren uitgever die in en voor diverse uitgeverijen werkt. Zowel in de educatieve sector als voor uitgeverijen voor vakinformatie en wetenschappelijke uitgeverijen. Daarbij is ze betrokken bij het brede scala aan uitgeefproducten: boeken, tijdschriften en online/digitale producten. Graag combineert ze haar uitgeefexpertise met haar juridische kennis, waarbij de focus op auteursrecht ligt. Zij werkt inmiddels ruim tien jaar als zelfstandig adviseur, uitgever en projectleider voor diverse uitgeverijen en organisaties in de cultuursector en in de zorg.

Ruben Kramers

Ruben Kramers

Zijn eerste kennismaking met uitgeven had Ruben Kramers in het magazijn van Kluwer Academic, waar hij als uitzendkracht gewerkt heeft. Vervolgens kwam hij daar met wat omzwervingen terecht bij de productieafdeling. Vanuit die positie voerde hij een breed spectrum aan taken uit, van desk editorial tot end-user training in verschillende content management systemen, system testing, productiemanagement. Uiteindelijk werd hij verantwoordelijk voor de processen en procedures tussen de verschillende productieafdelingen wereldwijd en hun partners in Azië. Daarnaast is Ruben momenteel ook product owner voor SpringerNature’s moonshot project voor end-to-end automatisering.

Jordy Willems

Jordy Willems

Jordy Willems is als zoon van Crius Group stichter Jos Willems, als het ware groot gebracht in de grafische sector. Hij studeerde Marketing en Bedrijfscommunicatie aan de Katholieke Hogeschool Leuven, waar hij in 2008 zijn diploma behaalde. De interesse in de grafische sector bleef groeien en dus was de stap naar zijn eerste job binnen Crius Group snel gezet. Jordy startte er als DTP’er en is later doorgegroeid naar Services Manager.

Jannes Hessels

Jannes Hessels

Jannes Hessels is Chief Executive Officer bij Royal Jongbloed. In deze rol is hij eindverantwoordelijk voor het bedrijf. Zijn focus ligt op het verder uitbouwen van zowel de uitgeverij als het grafische bedrijf, het ontwikkelen van nieuwe markten en het definiëren van een digitale strategie. Tot midden 2018 was hij Chief Information Officer bij Infinitas Learning en maakt ook onderdeel uit van het Management Team van Noordhoff Uitgevers. Hij heeft een uitgebreide achtergrond in zowel IT- als commerciële managementfuncties in de Nederlandse en de internationale educatieve uitgeefsector (o.a. WEKA Business Information en Wolters Kluwer). Gedurende zijn 5 jaren als Directeur bij Edu’Actief, heeft hij een grote rol gespeeld in de transitie van folio naar digitaal.

Hans Kazàn

Hans Kazàn

Hans Kazàn, geboren op- 25 maart 1953, behoeft nauwelijks enige introductie. Vele generaties Nederlanders kennen Hans als televisiepersoonlijkheid en entertainer. Daarnaast is hij een ondernemer pur sang!

Content kent geen grenzen

Iedereen die werkzaam is in het boekenvak zal het beamen, de content is het meest waardevolle bezit van een uitgeverij. De meesten onder jullie zullen het met mij eens zijn dat de uitdaging om deze waarde te verzilveren steeds groter wordt.

Is dit de grens?

Disruptie en dan vooral digitaal. We horen en lezen er steeds meer over. Maar weet je wat dit precies betekent? De letterlijke vertaling is ‘ontwrichting’. Ligt het nu aan mij of heeft deze betekenis een negatieve bijklank? Bedrijven als Nokia of...

Schrijf je nu in!

Wil je deze 5e jubileumeditie samen met ons en je collega’s uit de sector beleven? Schrijf je dan vandaag nog in! 
Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt. 

Inschrijven

Crius Update Live is toegankelijk voor iedereen werkzaam binnen de uitgeefsector.

contact img