We zien je graag in september!

cul2021-1.jpg

📅 Vrijdag 17 september 2021
🏁 Philips Stadion Eindhoven
🤳#CriusUL

Schrijf je in!

We kijken ernaar uit om jullie allemaal weer terug te zien op vrijdag 17 september 2021 voor een nieuwe editie van Crius Update Live!

We hadden gehoopt om jullie al op 3 juni te kunnen verwelkomen maar helaas liet de situatie het toen nog niet toe. Ook nu blijft het voor ons belangrijk om het event veilig te laten doorgaan, weliswaar in een ongedwongen en relaxte sfeer. Daarom vragen we iedereen een EU Digitaal COVID-19 certificaat voor te leggen bij aankomst in het Philips Stadion.

Ons team is die dag talrijk aanwezig voor al je vragen en bedenkingen. Ontdek de gezichten achter het Crius Live Update event!

Ontdek meer over ons team

Wat mag je van deze editie van Crius Update Live verwachten? 👇

Innovation matters

Onder de noemer 'Innovation matters', hebben we een divers programma samengesteld, waarmee we innovatie vanuit verschillende invalshoeken bekijken.

Dit loopt uiteen van audiobooks tot learning analytics en nog veel meer. Bovendien besteden we ook aandacht aan hoe je draagvlak creëert voor verandering binnen je eigen organisatie.

Schrijf je in!

Het recept blijft hetzelfde

  • Het wordt een inspirerende dag met een sterk inhoudelijk programma.
  • We voorzien ook voldoende ruimte om te netwerken met bezoekers die vrijwel uitsluitend werkzaam zijn binnen de uitgeefsector.
  • En natuurlijk hebben we je zelf ook het nodige Crius Group nieuws te vertellen.

Ontdek het programma

9u30 - Ontvangst

> Vanaf 9u30 ben je welkom in het Philips Stadion op de derde etage voor een koffie en thee.

10u30 - Opening

> Ronnie Overgoor trekt de dag op gang.

10u40 - 360 graden uitgeven

> Interview met René Witzel, Algemeen Directeur bij WPG Uitgevers

11u10 - Zonder het juiste gereedschap ben je nergens!

> Usecase door Maarten Cleeren, Directeur Operations bij Noordhoff

Maarten Cleeren vertelt vandaag niets nieuws. Sterker nog, hij vertelt iets dat iedereen al weet: zonder het juiste gereedschap ben je nergens. Dat geldt zeker ook voor het produceren van educatieve leermiddelen. Die leermiddelen zelf zijn de laatste jaren aan nogal wat verandering onderhevig geweest – en dat zal zich naar de toekomst doorzetten. Noordhoff heeft tot kortgeleden kunnen volstaan om die veranderingen veelal op te vangen in bestaande productieprocessen. Nu digitalisering een steeds prominentere rol inneemt voor wat betreft de producten die we verkopen, is het tijd om ook ons productieproces (en alle aanverwante processen en systemen) grondig te transformeren. Hoe we die reis zijn gestart en wat we onderweg allemaal zijn tegengekomen zal daarbij de revue passeren. Ontwikkelingen in het Nederlands onderwijs, in de producten van Noordhoff en in ons operationeel gereedschap komen daar allemaal bij aan bod.

11u40 - Je kunt niet alles zelf doen

> Interview met Jan-Peter Wissink, directeur bij Amsterdam University Press, Jurgen Willems, Managing Director bij Crius Group en Irene Van Rossum, Publishing Director bij Amsterdam University Press

Het is nog niet zo lang geleden dat Jan-Peter Wissink de volledige zeggenschap heeft gekregen over Amsterdam University Press. Dit brengt veel mogelijkheden maar ook uitdagingen met zich mee. Dat laatste zit hem vooral in de diversiteit van dingen die op je afkomen. Hoe kun je als kleine organisatie bezig zijn met processen en innovatie als je aandacht volledig wordt opgeslokt door de markt en auteurs? Tijdens dit interview vertelt Jan-Peter waarom hij ervoor heeft gekozen om een groot deel van de productie en de hiermee gepaarde innovatie uit te besteden aan Crius Group. Jurgen geeft aan waarom en hoe dit past in de visie van Crius Group en Irene gaat in op hoe dit praktisch in zijn werk gaat.

12u10 - Lunch

> Netwerk met je collega's uit de uitgeefsector tijdens een lekkere lunch.

13u30 - Innoveren is uitproberen: zo gaat het in Scandinavië

> Presentatie door Jakob Harden, Chief Commercial Officer bij Politikens Forlag

Innovatie kan op verschillende manieren. Succesverhalen zijn soms toevalstreffers maar meestal zijn nieuwe initiatieven gebaseerd op een visie en plan. Iedereen weet echter ook dat het in de praktijk meestal anders loopt dan verwacht. Uitgeverijen in Nederland en België hebben bovendien te maken met een beperkte afzetmarkt vanwege het taalgebied. Maar hoe zit het in Scandinavië? Jakob Harden wordt vanuit zijn rol bij JP/Politikens Vorlag (Denemarken) voortdurend geconfronteerd met dezelfde uitdagingen en heeft hier een duidelijke mening over. Tijdens zijn presentatie vertelt hij over zijn ervaringen en heeft hij speciale aandacht voor luisterboeken.

14u00 - En audio dan?

> Panelgesprek met Piet Van Riele, Manager e-commerce & New business bij Ambo|Anthos en Jakob Harden, Chief Commercial Officer bij Politikens Forlag

Het marktaandeel van luisterenboeken neemt sterk toe. Steeds meer uitgeverijen zetten ook in op audio en/of podcasts. Maar wat betekent dit nu precies? Productie is duur en productiehuizen zijn overbezet. Hoe kies je welke boeken je op deze wijze exploiteert en wat betekent dit voor de organisatie? Wat betekent dit voor de relatie met auteurs?

14u30 - Hoera, Core bestaat 5 jaar! Een simpele maar doeltreffende innovatie

> Panelgesprek met Jordy Willems, Manager Typesetting & Editorial Services bij Crius Group, Glen Bal, Software Engineer bij Crius Group, Jens Gilis, Desktop Publisher bij Crius Group, Maaike Pleging, Redacteur bij Lebowski Publishers en Colyn Allsopp, Managing Director bij Falcon Oast

Core, de tool om (semi)automatisch romans en thrillers op te maken bestaat 5 jaar. Het is allemaal vrij kleinschalig begonnen maar inmiddels maken vele partijen gebruik van deze oplossing en worden er zelfs stappen gezet richting het buitenland.
Tijdens deze sessie gaan we in op het ontstaan en de achtergronden van deze succesvolle oplossing. Dit doen we met verschillende personen die een belangrijke rol hebben (gehad) bij de totstandkoming van het concept, die er nu mee werken en de visie van onze partner in de UK.

15u00 - Afternoon break

> Netwerk met je vakgenoten tijdens een drankje of geniet even van het uitzicht in het Philips Stadion. 

15u45 - Wanneer bedrijven en kennisinstellingen innovatief samenwerken

> Presentatie door Siebe Annema, Adviseur Media Marketing Communicatie en Brian van Montfoort, Programmamanager bij Media Innovatie Campus

Ieder (media)bedrijf worstelt met de vraag hoe het interessante verhalen zo indringend en relevant mogelijk kan vertellen. Ze maken hierbij gebruik van technologische innovaties die de vorm van content en het kanaal waarop dat gepubliceerd wordt de laatste decennia ingrijpend hebben veranderd. Bedrijven en kennisinstellingen die een prille samenwerking zijn aangegaan binnen de Media Innovatie Campus Leeuwarden, pakken die uitdaging op en omarmen het komend jaar gezamenlijk een bijzondere casus.
Noord-Nederland neerzetten als een regio waarin we aangenaam kunnen wonen, werken en leven. Het is nu misschien nog een wollig verhaal over een ambitieus toekomstperspectief. Maar we proberen dit in een breed gedragen project, in nieuwe vormen, met uitdagende technieken en geïnspireerd door de persoonlijke ideeën en ambities van studenten, op een andere manier te vertellen. Op een manier die mensen informeert, inspireert en activeert.

16u15 - Ontleren, anders kijken is anders doen... !

> Keynote door Marilijn Boumeester

Globalisering, technologische versnelling, crisis, alle metathema’s hebben effect gehad op hoe we nadenken over dingen anders doen. We hebben de mond vol van innovatie, silo’s doorbreken, kennis integreren, herstructureren. Maar dat doe je niet even, daar heb je van alles bij nodig, ook een passende werkcultuur. Het begint vaak veel kleiner dan we willen. Want doe maar eens anders … en waar begin je dan met anders doen? Patronen zijn immers ooit verankerd om succesvol mee te worden of gewoon omdat het zo goed en vertrouwd voelde. Nu moeten we ‘ontleren’ en dat begint met een verandering van zienswijze, want anders kijken is anders doen! Aan de hand van dieren, mensen, merken en bedrijven die het anders doen of situaties die er nu anders uit zien op maatschappelijk vlak, neem ik het publiek mee naar anders. Daarbij trek ik een parallel met de pijnpunten in de markt. Want pijnpunten zijn redelijk universeel te noemen.

17u00 - Afsluiting en borrel

> Ronnie Overgoor rond de dag af en dan gaan we samen nog even borrelen.

Blik samen met ons terug op de vorige edities van Crius Live Update!

2019-galerij-10.jpg
2019-galerij-8.jpg
2019-galerij-7.jpg
2018-galerij-8.jpg
2017-galerij-8.jpg
2017-galerij-9.jpg
2018-galerij-9.jpg
2017-galerij-6.jpg
2016-galerij-5.jpg
2016-galerij-3.jpg
2015-galerij-8.jpg
2015-galerij-1.jpg
2015-galerij-9.jpg
2021-galerij-1.jpg
2021-galerij-2.jpg
2021-galerij-3.jpg
2021-galerij-4.jpg

Ontmoet onze sprekers


Ronnie Overgoor

Ronnie Overgoor neemt opnieuw de rol van dagvoorzitter voor zijn rekening tijdens Crius Update Live! Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort hij consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Tijdens interviews switcht hij razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail.

René Witzel

René Witzel is vanaf 1 januari 2021 Algemeen directeur bij WPG uitgevers. Hij startte zijn loopbaan bij een accountantskantoor en deed ernaast een studie voor Registeraccountant. Vervolgens stapte hij over naar een platenmaatschappij en verhuisde naar München waar hij op het hoofdkantoor van de platenmaatschappij ging werken. Terug in Nederland ging René bij Wegener Media aan de slag als managing director Arcade en TMF, werd vervolgens General Manager bij MTV Netherlands en stapte niet lang daarna over naar JCDecaux waar hij bijna 16 jaar CEO van de Nederlandse dochter van JCDecaux was.

Maarten Cleeren

Maarten Cleeren is sinds twee jaar Directeur Operations bij Noordhoff, maar al lange tijd werkzaam in de uitgeverij. In al die jaren heeft hij zich voornamelijk beziggehouden met secundaire uitgeefprocessen: het verrijken van content. Met een achtergrond in de semantiek van de natuurlijke taal heeft hij voor Elsevier jarenlang ‘smart content’ ontwikkeld. Bij Noordhoff werkt hij met collega’s toe naar een transformatie van de primaire uitgeefprocessen en de organisatie die daarbij hoort. Maarten woont in Haarlem en was in een vorig leven filosoof.

Jurgen Willems

Na verschillende operationele functies binnen Crius Group te hebben doorlopen, nam Jurgen Willems in 2007 de fakkel over van zijn vader. Sindsdien heeft hij als Managing Director de dagdagelijkse leiding over het bedrijf. Jurgen is een strateeg van inborst en dat merk je in zijn beleid. Hij heeft het bedrijf hervormd van een traditionele zetterij naar een one-stop-shopping partner voor uitgeverijen, waar procesoptimalisatie en het efficiënt inzetten van oplossingen centraal staan.

Jan-Peter Wissink

Jan-Peter Wissink is eigenaar van Amsterdam University Press en WalburgPers die samen meer dan 160 Engelstalige wetenschappelijke boeken voor onderzoekers en studenten per jaar uitgeven, alsmede 21 wetenschappelijke tijdschriften en vijftig boeken voor de algemene markt. Voordat Jan-Peter bij AUP en WalburgPers kwam, was hij uitgeefdirecteur voor Bloomsbury in Berlijn en Londen en Executive Vice President bij Brill in Leiden. Jan-Peter heeft theologie gestudeerd en is medeoprichter en -eigenaar van een bureau voor documentaire fotografie in Rotterdam.

Irene Van Rossum

Irene van Rossum heeft twintig jaar ervaring als uitgever in de wetenschappelijke uitgeverij. Voordat ze bij Amsterdam University Press (AUP) ging werken in maart 2020, heeft ze 18 jaar bij Brill in Leiden gewerkt op verschillende fondsen, waaronder Classical Studies, Language and Linguistics en International Law. Bij AUP is ze verantwoordelijk voor het hele tijdschriftenprogramma en de naslagwerken. Daarnaast geeft ze leiding aan een groeiende groep acquirerend redacteuren voor het wetenschappelijke boekenprogramma. Haar eigen achtergrond is in Engelse taal- en letterkunde en mediëvistiek.

Piet Van Riele

Piet van Riele werkte al meer dan vijfentwintig jaar in diverse sales- en marketingfuncties bij de drie grootste concerns van algemene boeken. Sinds 2013 is hij als Manager e-commerce & New business verantwoordelijk voor de digitale exploitatie bij uitgeverij Ambo|Anthos.

Jakob Harden

Jakob Harden begon 13 jaar geleden zijn carrière bij Politikens Forlag als redacteur bij de non-fictie afdeling. Door de jaren heen heeft hij verschillende functies bekleed binnen de uitgeverij, tot hij in 2017 Chief Commercial Officer werd. Jakob heeft uitgebreide ervaring met strategie en digitale bedrijfsontwikkeling en een breed inzicht in het Deense culturele veld en de uitgeverij. Hij heeft ervaring met analyse en verandering van bedrijfsprocessen, zowel in een groeiende als krimpende markt. Dit omvat de implementatie van nieuwe strategieën, acquisities en bedrijfsontwikkeling.

Jordy Willems

Jordy Willems is als het ware grootgebracht in de grafische sector. Hij studeerde Marketing en Bedrijfscommunicatie aan de Katholieke Hogeschool Leuven, waar hij in 2008 zijn diploma behaalde. De interesse in de grafische sector bleef groeien en dus was de stap naar zijn eerste job binnen Crius Group snel gezet. Jordy startte er in 2006 als Desktop Publisher en is intussen Manager Typesetting van het bedrijf.

Glen Bal

Sinds 2005 heeft Glen Bal bij Crius Group verschillende functies doorlopen en technologieën eigen gemaakt. Als Software Engineer zoekt hij naar oplossingen voor diverse problemen en is hij gespecialiseerd in procesoptimalisatie en transformaties van xml naar Indesign en andere exportformaten.
Glen heeft in de ontwikkeling van Core een grote rol gespeeld bij de uitdaging om romans en thrillers grotendeels automatisch op te maken.

Jens Gilis

Een groot deel van het Core-proces is dan wel geautomatiseerd, de grafische expertise van Crius Group blijft essentieel. Geen enkel boek wordt gedrukt voordat een Desktop Publisher van Crius Group de laatste puntjes op de i heeft gezet.
Jens kwam in 2018 als een van de eersten in het typesetting team van Core terecht. Hij heeft dagelijks contact met de uitgeverijen die met Core werken en kent alle ins en outs ervan.

Maaike Pleging

Maaike Pleging is redacteur bij Lebowski Publishers. Ze studeerde Algemene Cultuurwetenschappen en Letterkunde aan de Radboud Universiteit en zat in de redactie van literair tijdschrift Op Ruwe Planken. Bij Lebowski is ze hoofd bureauredactie en begeleidt ze onder anderen Roxane van Iperen en Erik Jan Harmens.

Colyn Allsopp

Colyn trad in januari 1998 in dienst bij Falcon als studiomanager en was verantwoordelijk voor de productie van vele duizenden boeken, waaronder bekroonde bestsellers zoals Brick Lane en The Girl on the Train, evenals het opmaken van titels voor veelgeprezen auteurs zoals Terry Pratchett, Dan Brown, Bill Bryson en Lee Child. Sinds hij het bedrijf in 2016 overnam, heeft Colyn ingespeeld op de introductie van meer geautomatiseerde workflows, eveneens in nauwe samenwerking met Crius Group om Core op de Britse markt te presenteren.

Brian Van Montfoort

Brian heeft ruim 25 jaar ervaring in diverse functies binnen de NDC mediagroep op het gebied van ICT en projectmanagement. Binnen Media Innovatie Campus is hij verantwoordelijk voor het inhoudelijke programma, bestaande uit onderwijsontwikkeling, professionalisering docenten/praktijkbegeleiders, campusontwikkeling en platformontwikkeling.

Siebe Annema

Siebe heeft een verleden in journalistiek, marketing en als uitgever (onder andere Leeuwarder Courant) en werkt sinds 2013 zelfstandig. Hij is nauw betrokken geweest bij grote theaterproducties in het kader van Leeuwarden-Friesland 2018, Culturele Hoofdstad van Europa. Sinds eind 2019 is hij onder andere kwartiermaker voor Media Innovatie Campus in Leeuwarden.

Marilijn Boumeester

Als merkstrateeg en coach modereert Marilijn naast haar dagelijkse strategiepraktijk al zo’n zeven jaar rondetafelgesprekken, executive diners, webcasts en seminars. Zo bepaalde ze de inhoud voor events en modereerde ze de afgelopen jaren voor o.a. VMWare, Salesforce, BaseFarm, Broad Horizon, Google, RedHat, Cognizant, Okta Box, Dropbox, Outsystems, KPN, Vakmedianet, IDG International e.a. Met haar boek 'Wennen aan wenden' heeft Marilijn een nominatie te pakken voor Managementboek van het jaar 2021. Het boek gaat over kantelen, tuimelen, loslaten en bewustwording – voor iedereen die wil leren om te veranderen of die zich door omstandigheden wel móét aanpassen. In deze tijden, die om voortdurende verandering en aanpassing vragen, kan deze wendbaarheid wel eens cruciaal zijn.

Herbekijk het pre-event webinar van Marilijn Boumeester

Heb je het webinar gemist of wil je de sessie graag nog eens rustig herbekijken?

Dat kan!

Marilijn Boumeester gaf tijdens dit pre-event webinar een voorproefje op haar keynote tijdens Crius Update Live 2021. Het is haar visie op hoe je als bedrijf sociaal innoveert door anders naar de dingen te kijken en zo ook anders te doen.

Schrijf je nog snel in voor Crius Update Live!

📅 Vrijdag 17 september 2021
🏁 Philips Stadion Eindhoven
🤳#CriusUL

Schrijf je in!

Wij staan erop dat het event veilig kan doorgaan, weliswaar in een ongedwongen en relaxte sfeer. Daarom vragen we iedereen een EU Digitaal COVID-19 certificaat voor te leggen bij aankomst in het Philips Stadion.

Contact image