📅 Donderdag 29 september 2022
🏁 Philips Stadion Eindhoven
🤳 #CriusUL

We zien jullie weer graag terug op donderdag 29 september 2022 voor de intussen 7e editie van Crius Update Live!

Ben je toe aan een dagje vol feelgood vibes? Schrijf je dan zeker in!

Schrijf je in!

Ons team is die dag ook talrijk aanwezig. Het ideale moment om met elkaar in gesprek te gaan. Ontdek de gezichten achter het Crius Live Update event!

Ontdek meer over ons team

Wat mag je van deze editie van Crius Update Live verwachten? 👇

Say YES to success!

Na twee pandemiejaren is het tijd voor positieve verhalen. Elke uitgeverij is ernaar op zoek, succes. Maar we moeten met steeds meer zaken rekening houden om dit te bereiken. En dan gaat het al lang niet meer alleen over bestsellers of digitalisering. Het vinden van medewerkers met de juiste skills, hybride werken en het bewaken van de cultuur van je organisatie, dit is slechts een greep uit de uitdagingen waar we allemaal voor staan. En dan moeten we ook nog oog hebben voor duurzaamheid.

Maar wat is dan de sleutel tot succes? Verwacht je aan inspirerende cases en interviews met uitgeefprofessionals die successen behaalden of druk bezig zijn de weg naar succes te timmeren.

Het recept blijft hetzelfde

  • Het wordt een inspirerende dag met een sterk inhoudelijk programma.
  • We voorzien ook voldoende ruimte om te netwerken met bezoekers die vrijwel uitsluitend werkzaam zijn binnen de uitgeefsector.
  • En natuurlijk hebben we je zelf ook het nodige Crius Group-nieuws te vertellen.


Schrijf je in!

Blik samen met ons terug op de vorige edities van Crius Live Update!

2015-galerij-1.jpg
2016-galerij-2.jpg
2019-galerij-10.jpg
2019-galerij-8.jpg
2019-galerij-7.jpg
2018-galerij-8.jpg
2017-galerij-8.jpg
2017-galerij-9.jpg
2018-galerij-9.jpg
2016-galerij-9.jpg
2016-galerij-5.jpg
2015-galerij-9.jpg
2021-galerij-2.jpg
2021-galerij-1.jpg
2021-galerij-4.jpg
2021-galerij-3.jpg
2019-galerij-9.jpg
2019-galerij-3.jpg

Steun je mee onze actie voor BOS+?

Verbind je aanwezigheid aan ons goede doel

Jullie zijn er inmiddels aan gewend dat dit congres voor en door uitgevers voor iedereen vrij toegankelijk is en dat blijft in principe ook zo. Maar waarom je aanwezigheid niet koppelen aan ons goede doel voor BOS+? Daarom kan je vanaf nu ook een toegangskaartje kopen aan € 25 (meer mag ook 😉) per kaartje.

Stort je bijdrage via BE51 7360 3036 0862 met de vermelding:
‘Let’s compensate + CUL + naam bedrijf/voornaam+familienaam’

Meer weten over waarom we dit doen?

Schrijf je in!

Ontdek het programma

9u30 - Ontvangst

> Vanaf 9u30 ben je welkom in het Philips Stadion op de derde etage voor koffie en thee.

10u40 - Opening

> Ronnie Overgoor trekt de dag op gang.

10u50 - Het succes en de toekomst van Kobo

> Presentatie door Pieter Swinkels, Chief Content Officer bij Rakuten Kobo en Erik Rigters, Vice President, Publisher Relations & Content bij Rakuten Kobo

Vrijwel elke boekenliefhebber heeft wel eens een boek via Kobo gelezen of beluisterd. Als onderdeel van het grote Japanse eCommerce bedrijf Rakuten, is Kobo nu al 12 jaar een grote speler in de wereldwijde eReader en ebook markt. Een sterke eReader productlijn, waarbij Kobo steeds weer vernieuwingen in de leesapparaten presenteert, is een belangrijke basis voor de lees- en eBookmarkt over de gehele wereld. In veel landen is Kobo de partner voor boekhandels en uitgevers om de leesmarkt te laten groeien in een veranderende omgeving. In de afgelopen jaren heeft Kobo nieuwe modellen gelanceerd om nieuwe lezers en andere lezersgroepen te bereiken. De abonnementsdienst Kobo Plus en Audioboeken Kobo Plus zijn in sneltempo belangrijke groeifactoren geworden. Daarnaast heeft Kobo met Kobo Writing Life een van de grootste indie-selfpublishing platforms in de wereld ontwikkeld. En doordat alle producten en businessmodellen in het platform samenkomen, is er een schat aan data over hoe de parallelle modellen elkaar versterken.

Pieter Swinkels en Erik Rigters praten je bij over zowel macro als micro ontwikkelingen in de digitale leesmarkt en geven onder andere een beeld van hoe de eBookverkoop zich ten opzichte van abonnementen in Kobo Plus verhoudt. Wat is de impact op leestijd en hoe vertaalt zich dat in de resultaten van uitgeverijen en hun auteurs? Hoe ontwikkelt de indiemarkt zich versus de trade industry in Nederland en wereldwijd?

11u30 - Innovating while keeping open the shop

> Panelgesprek met Liesbeth Verloove, Operations Manager bij Wolters Kluwer, Jordy Willems, Manager Typesetting and Editorial Services bij Crius Group en Zita Servaes, Coördinerend redacteur bij Crius Group

Innovatie betekent niet altijd met iets volledig nieuws komen, ook procesaanpassingen vallen daaronder. Wolters Kluwer kijkt steeds met kritische blik naar haar processen en zoekt naar structurele samenwerkingen, zowel om bestaande publicaties in stand te houden als voor het verbeteren en aanpassen aan nieuwe noden. Zo krijgen hun operationele teams meer tijd om zich bezig te houden met projectwerk en kunnen ze ondersteuning bieden bij andere ontwikkelingen binnen het bedrijf.
Er is door Wolters Kluwer België in 2021 besloten om de volledige coördinatie van een aantal producten onder te brengen bij Crius Group. Deze overgang kan een echt huzarenstukje worden genoemd. De juiste, soms tweetalige, profielen vinden én opleiden en het overbrengen van de gevoeligheden van auteurs zijn daar enkele aspecten van. Bovendien moest de nieuwe werkwijze binnen een zeer kort tijdsbestek aangeleerd worden. Maar het feit dat Wolters Kluwer en Crius Group al jarenlang een gemeenschappelijke traditie hebben, draagt zeer sterk bij tot het succesvol realiseren van dit traject.

12u10 - Lunch

> Netwerk met je collega's uit de uitgeefsector tijdens een lekkere lunch.

13u30 - Het abc van motivatie

> Interview met Sophie Vanluchene, Uitgever bij Owl Press (Borgerhoff & Lamberigts)

‘Autonomie, verbondenheid en competentie’, dat zijn volgens Sophie Vanluchene de sleutels die bijdragen tot succes. Sophie is verantwoordelijk voor Owl Press, de academische imprint van Borgerhoff & Lamberigts, en is erin geslaagd om deze ‘start-up’ in no-time op de kaart te zetten. Het geheim van dit succes ligt volgens haar in het abc van motivatie. In dit interview gaat het dus niet over businessmodellen, boeken of digitale producten. Maar wel over het vinden van de juiste mensen die passen binnen de bedrijfscultuur. Over waarom iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt en hoe ondernemerschap door iedereen wordt omarmd.

14u00 - Alles in eigen handen

> Presentatie door Jeroen Van Esch, Eigenaar/Uitgever bij Educatieve Uitgeversgroep en Kim de Bakker, Operationeel Directeur bij Educatieve Uitgeversgroep

Flexibiliteit is de sleutel om als kleine speler staande te blijven in de enerverende (en snel veranderende) markt van educatieve uitgeverijen. Wat begon met een docent, die zelf een boekje ontwikkelde voor zijn studenten is uitgegroeid tot een volwassen uitgeverij met een volwaardig online leerplatform Digiplein, een in house printerij, magazijn én een eigen productiestudio voor educatieve video’s. Uitgeversgroep weet als geen ander hoe je door snel schakelen en oplossingsgericht denken er kan zijn vóór docenten, opleiders én relaties. Hoe is het bedrijf ontstaan, hoe is het succesvol gebleven en hoe zien zij de toekomst van het onderwijs in relatie tot leven-lang-ontwikkelen?

14u30 - Afternoon break

> Netwerk met je vakgenoten tijdens een drankje of geniet even van het uitzicht in het Philips Stadion.

15u15 - Beyond research

> Presentatie door Hans Suijkerbuijk, Head of Global Product Development Legal & Regulatory bij Wolters Kluwer

Regeren is vooruitzien en dat is waar Hans Suijkerbuijk, Head of global product development, mee bezig is. Hij is namens Wolters Kluwer voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden om gebruikers beter van dienst te kunnen zijn. En dat zijn al geen probeersels of gedachtenspinsels meer. In zijn verhaal ‘beyond research’ vertelt hij hoe Kluwer op basis van 4 belangrijke pijlers nog beter op een succesvolle manier van dienst denkt te kunnen zijn.

16u00 - Wees nu toch eens een klein beetje onredelijk!

> Keynote door Karl Raats

Een ondernemer zei me ooit: “Mocht een wildvreemde hardop tegen mij zeggen wat ik in stilte tegen mezelf zeg over mijn eigen dromen en ambities, ik gaf hem een klap op zijn gezicht.” Na 17 jaar In dit vak weet ik één ding zeker: er is in ondernemend Vlaanderen en Nederland een gebrek aan iets fundamenteel. Iets waar 99% van ons op wacht: soms heet dat ‘iets’ het juiste moment. Soms heet het: meer zelfvertrouwen. Dan weer: de juiste marktomstandigheden, etc., etc. Waar mensen en organisaties nodeloos op wachten, heet in één woord: permissie. Wat betekent dat precies? En hoe ziet dat eruit: jezelf en elkaar permissie geven? Hoe leidt dat tot succes? En vooral: hoe begin je eraan?
Karl Raats – expert in zakelijke creativiteit – doet ons beseffen dat het nooit redelijker was om onredelijk te zijn. Zo wordt de uitsmijter van Crius Update Live het begin van een avontuur dat je nog maanden zal bezighouden. Met permissie.

16u50 - Afsluiting en borrel

> Ronnie Overgoor rond de dag af en dan gaan we samen nog even borrelen.

Ontmoet onze sprekers

syts-sprekers.png

Sophie Vanluchene

‘Autonomie, verbondenheid en competentie’, dat zijn volgens Sophie Vanluchene de sleutels die bijdragen tot succes. Sophie is verantwoordelijk voor Owl Press, de academische imprint van Borgerhoff & Lamberigts, en is erin geslaagd om deze ‘start-up’ in no-time op de kaart te zetten. Het geheim van dit succes ligt volgens haar in het abc van motivatie. In dit interview gaat het dus niet over businessmodellen, boeken of digitale producten. Maar wel over het vinden van de juiste mensen die passen binnen de bedrijfscultuur. Over waarom iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt en hoe ondernemerschap door iedereen wordt omarmd.

Pieter Swinkels

Pieter Swinkels werkte als redacteur en uitgever bij verschillende uitgeverijen, onder andere als adjunct-directeur bij De Bezige Bij. In 2011 stapte hij over naar het Canadese e-reading platform Rakuten Kobo. Dit om Kobo in de startupfase in talloze landen met een concurrerend boekenaanbod te lanceren. Als Chief Content Officer werd Pieter daarnaast verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Kobo Plus abonnement en Audio Books en geeft hij leiding aan innoverende onderdelen als het indie uitgeefplatform Kobo Writing Life en het Kobo Originals uitgeefprogramma. Pieter woont en werkt in Toronto.

Erik Rigters

Erik Rigters begon zijn werk in het boekenvak bij Uitgeverij Prometheus Bert Bakker in een periode waarin de automatisering van de uitgeverijprocessen hun aanvang namen. In 2006 werd zijn interesse gewekt in digitalisering van het lezen zelf en dat leidde tot een overstap naar VBK Uitgevers en eBook.nl. Hier hield hij zich 7 jaar bezig met de digitale uitgaven van de uitgeverij en daarnaast ontwikkelde hij zich als eCommerce manager voor eBook.nl. In 2014 startte hij als Publisher Relations Manager voor Rakuten Kobo en inmiddels heeft hij de verantwoordelijkheid voor de Trade publishers catalogus van Rakuten Kobo wereldwijd. De abonnementsmodellen voor eBooks en audiobooks nemen nu naast de eBook-verkopen een belangrijke plaats in van de leesontwikkeling op het platform van Kobo.

Kim de Bakker

Kim werkt sinds 2012 bij de Educatieve Uitgeversgroep. In haar dagelijkse rol als operationeel directeur houdt ze zich met name bezig met strategische beslissingen en het coördineren van bedrijfsmatige projecten. Hierbij kijkt ze continu kritisch naar het verbeteren van processen binnen de uitgeverij en hoe ze in kunnen spelen op onderwijsinnovaties. Daarnaast geeft ze leiding aan een team van 20 FTE. Haar opleiding Nederlandse Taal en Cultuur en kennis bieden de ideale basis voor het uitgeven van lesmethoden voor Nederlands en Rekenen, iets waar ze ook enorm veel plezier en energie uit haalt.

Jeroen Van Esch

Jeroen is zowel docent als ondernemer. In dat kader is hij als docent-auteur doorontwikkeld, heeft hij als docent-uitgever andere docent-auteurs begeleid en werd hij vanaf 1991 eigenaar van Educatieve Uitgeversgroep. Jeroen is ondernemend, innovatief, een teamplayer en ziet overal kansen. Hij denkt altijd in mogelijkheden en oplossingen. Zijn missie: vóór en dóór docenten!

Hans Suijkerbuijk

Hans Suijkerbuijk trad in 2006 in dienst bij Wolters Kluwer België als Chief Publishing Officer. Hans werd in september 2012 benoemd tot CEO van Wolters Kluwer België en combineerde dit later met de rol van CEO in het VK tot 2017. Hij stapte in 2018 over naar de rol van Head of Global Product Development voor Legal and regulatory met als doel de digitale groei van Wolters Kluwer te versnellen en te versterken.
Voordat hij bij Wolters Kluwer kwam, bekleedde Hans verscheidene leidinggevende functies bij verschillende organisaties, waaronder Thomson Reuters en de Europese HR-dienstverlener SD Worx. Hans Suijkerbuijk heeft een diploma Bedrijfskunde en Economie van de Universiteit Antwerpen en een MBA van de Antwerp Management School.

Liesbeth Verloove

Liesbeth Verloove is sinds september 2021 manager van een nieuwe operations afdeling bij Wolters Kluwer. Ze heeft lang als uitgever gewerkt in verschillende sectoren en fondsen. Digitalisering van het portfolio, doorgedreven kwaliteitsmanagement en sterke auteurscommunicatie staan daarin steeds centraal. Als programmamanager en business process manager legde ze zich jarenlang toe op procesoptimalisaties. Ze heeft een voorliefde voor het begeleiden van veranderingsprocessen en een sterk cultureel bewustzijn.

Jordy Willems

Jordy Willems is als het ware grootgebracht in de grafische sector. Hij studeerde Marketing en Bedrijfscommunicatie aan de Katholieke Hogeschool Leuven, waar hij in 2008 zijn diploma behaalde. De interesse in de grafische sector bleef groeien en dus was de stap naar zijn eerste job binnen Crius Group snel gezet. Jordy startte er in 2006 als Desktop Publisher en is intussen Manager Typesetting van het bedrijf.

Zita Servaes

Zita heeft haar hele carrière in de IT-sector gewerkt in de servicemanagementtak. Zij is altijd een fervente boekenfan geweest en heeft vanuit die interesse een aantal jaren geleden een opleiding initiatie in Bibliotheek- Documentatie- en Informatiekunde gevolgd. De tijd was rijp voor een nieuwe uitdaging en in de zoektocht om haar interesses en ervaring samen te kunnen bundelen, heeft zij Crius Group ontdekt. Zita is sinds augustus 2021 werkzaam bij Crius Group als redactioneel coördinator. Zij werkt met name mee aan een groot project van Wolters Kluwer.

Karl Raats

Aanvankelijk zou hij neushoorn worden. Dat vertrouwde hij als 5-jarige toe aan zijn oudere broer nadat vader hem een standje had gegeven omdat hij wéér eens op de grond lag te spelen: "ZIJT GIJ NE WORM MISSCHIEN?!" Niet veel later stelde hij zijn ambitie bij naar doelman. Ook veel op de grond, nog méér wasgoed, maar sociaal acceptabeler. Uiteindelijk werd het journalist. En dan business developer. En toen marketing director. En daarna docent. Of hoe een klant het ooit framede: “Karl, wat heb jij een pracht van een portfolio-CV.”
En plots was ze daar, de professionele liefde van zijn leven: het Creatief Denken. Sinds die dag, wentelt Karl zich in alles wat zakelijke creativiteit mogelijk maakt. Schaamteloos, als een kind van vijf dat weet dat neushoorn worden het hoogste goed is. De handen net zo vuil. Minder wasgoed dit keer.

Ronnie Overgoor

Ronnie Overgoor neemt opnieuw de rol van dagvoorzitter voor zijn rekening tijdens Crius Update Live! Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort hij consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Tijdens interviews switcht hij razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail.

Schrijf je nu in voor Crius Update Live!

📅 Donderdag 29 september 2022
🏁 Philips Stadion Eindhoven
🤳#CriusUL

Ik schrijf me in!

Contact image