Buchmesse 2019 | You were amazing!

302.267 bezoekers en 7.450 standhouders uit 104 landen, verdeeld over 6 gigantische hallen, dat was de Buchmesse 2019. En die mocht ik samen met mijn collega Jens met eigen ogen gaan ontdekken.

Buchmesse2019_JensZita.jpg
zita-25jaar-1000px.png
De auteur

Zita Van der Auwera

Desktop Publisher bij Crius Group

Algemene verbazing

Oktober, herfst, regen, vallende bladeren, maar natuurlijk ook de Frankfurter Buchmesse. Elk jaar half oktober gonst het van bedrijvigheid op onze salesafdeling. Je voelt de spanning terwijl iedereen zich klaarmaakt om gedurende vier dagen het beste van Crius Group te presenteren aan de rest van de wereld. 302.267 bezoekers en 7.450 standhouders uit 104 landen, verdeeld over 6 gigantische hallen, dat was de Buchmesse 2019. En die mocht ik samen met mijn collega Jens met eigen ogen gaan ontdekken.

De eerste indruk die je krijgt wanneer je binnenstapt is er eentje van algemene verbazing. De omvang, de drukte, de kleurrijke standen zijn meer dan verbazingwekkend. Elke doorwinterde boekenwurm zou zich hier als een kind in een snoepwinkel voelen. Maar wij gingen eerst naar onze eigen stand natuurlijk! Crius Group staat altijd te midden van de Vlaamse uitgeverijen, in de gezamenlijke stand van FIT, (Flanders Investment & Trade). Deze organisatie zorgt er elk jaar voor dat Vlaamse bedrijven de kans krijgen om zich te profileren in het buitenland. Ze vierden dit jaar ook hun 25-jarig bestaan op de beurs… mét lekkere taart.

Elke doorwinterde boekenwurm zou zich hier als een kind in een snoepwinkel voelen. Mijn persoonlijke favoriet was de 15(!) meter lange led-muur die het verhaal vertelde van het ontstaan van China.
zita-25jaar-1000px.png

Zita Van Der Auwera

Desktop Publisher

Flandriens op pad

Gewapend met een GoPro vertrokken Jens en ik op ontdekkingstocht. Als echte Flandriens, zijn we eerst bij onze Vlaamse buren gaan piepen. De Eenhoorn, Felinova, Boek.be, Standaard uitgeverij, Pelckmans uitgevers en vele anderen vertegenwoordigden Vlaanderen. Verderop troffen we onze noorderburen aan met onder meer A.W. Bruna, Anne Frank House, Meulenhoff Boekerij en Overamstel uitgevers.

Terwijl ik gadgets hamsterde, filmde Jens de verschillende standhouders in hal 5. Van Belarus tot Afghanistan, van IJsland tot Servië en zelfs Vaticaanstad… Zoveel landen zijn vertegenwoordigd op de Buchmesse, maar ook enkele prestigieuze universiteiten 🎓 zoals Yale, Harvard en MIT, tekenden present.

In de late namiddag trokken we dan naar hal 4, waar Crius Group dit jaar uitpakte met een nieuwe – kleinere – stand. En dat allemaal voor Core, dé manier om je boek te automatiseren, zonder in te boeten aan kwaliteit én tegen een hele scherpe paginaprijs. Wij leveren je een helder overzicht van al je boekproducties en de status. Je kan ook heel eenvoudig je manuscripten herdrukken en als kers op de taart bezorgen we je er nog een gratis ePub-bestand bij. 😉

Time to party dan 🥳! We keerden op onze stappen terug, want het was ondertussen de hoogste tijd voor de CB-borrel bij onze noorderburen. De place-to-be om tussen het genot van een hapje en een tapje te keuvelen met andere standhouders. Heel leuk voor ons als zetters om de mensen aan de andere kant van de telefoon face-to-face te ontmoeten.

Buchmesse2019_Tashen.jpg
Buchmesse2019_Yale.jpg
Buchmesse2019_standhal4.jpg
Buchmesse2019_GoPro.jpg
Buchmesse2019_LedWall.jpg
team-hoofding-carousel-4.jpg

Kosten noch moeite worden gespaard

Dag 2 bracht ons naar hal 3, de meest commerciële hal en dat was eraan te zien. Sommige standen hadden kosten noch moeite gespaard en zagen er geweldig uit. Bij Phaidon en Taschen lagen er zelfs handschoentjes bij de boeken als je er door wou bladeren. Ongelooflijk!

Al slalommend tussen de lekkere eetstandjes buiten, begaven we ons vlug verder naar het ARD-forum paviljoen. Terwijl er verschillende live-uitzendingen bezig waren, kon je ook een Virtual Reality-bril uitproberen of een digitale voorstelling van het weer krijgen. Een verdieping hoger zijn we op een religieuze afdeling beland. Nood aan een nieuwe bijbel? Of toch liever de Koran? Ze stonden er broederlijk naast elkaar.

Verderop, via een paar tussengangen, ontdekten we nog een hele leuke verdieping. Eén deel bevatte antieke boeken, maar er was bijvoorbeeld ook een stand van Porsche. Mijn persoonlijke favoriet was de 15(!) meter lange led-muur die het verhaal vertelde van het ontstaan van China. Geweldig mooi gedaan, met geïllustreerde figuurtjes die bewogen over het scherm, echt magnifiek! 🤩

Maar, aan alle mooie liedjes komt spijtig genoeg een einde en ondanks onze protesten, moesten we terug huiswaarts.
Nog een welgemeende dank je wel aan het ganse sales-team en aan onze geweldige bazen, dat wij de kans hebben gekregen om dit Buchmesse-avontuur mee te mogen beleven. En last but not least, bedankt ook Jens dat je zo’n toffe reisgenoot was!

Buchmesse, we’ll be back!!
Zita & Jens

Buchmesse review

Like a pro

Zita en Jens hebben hun Buchmesse-avontuur met een GoPro vastgelegd. Het resultaat van hun tweedaagse bekijk je hier.

Crius Group

Verbeter de productie- en redactieactiviteiten van jouw uitgeverij

Volg ons via onze sociale media

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en je ontvangt onze halfjaarlijkse nieuwsupdate in je mailbox. Daarmee houden we je onder andere op de hoogte van de events die we organiseren.

Schrijf je in voor onze nieuwsupdates

Crius Group © 2024
Vaartstraat 66, B-2235 Hulshout
Algemene voorwaarden
Gemaakt met ♡ door Think Tomorrow