Uniformiteit en daling zetwerkkosten dankzij Core

"De haalbaarheid van Core heeft zich ruimschoots bewezen."

👉 Hoofd productie, Jeffrey van der Toorn, Overamstel Uitgevers

Neem contact op  of lees verder

overamstel-thumbnail.jpg

Overamstel Uitgevers als eerste gebruiker van Core

Overamstel Uitgevers was de eerste partij die besloot om gebruik te maken van Core. En daar hebben ze nog geen moment spijt van gehad. Bovendien hebben ze als launching customer mee richting gegeven aan de wijze waarop Core is opgezet. Hoe dat in zijn werk ging? Je leest het hier!

Kosten besparen zónder in te boeten aan kwaliteit

Overamstel staat altijd open voor mogelijkheden om zaken slimmer, efficiënter en dus ook met minder kosten te doen. Natuurlijk mogen zo’n veranderingen nooit ten koste gaan van de kwaliteit. Daar keek Peter de Lange, Productiemanager bij Overamstel Uitgevers streng op toe.

“Het gebruik van Core zou betekenen dat alle redacteuren en productiemedewerkers volledig anders zouden moeten werken. Het typesetting proces en de manier waarop we correcties doorvoeren, moest dus herzien worden als we met Core wilden werken.”

Toch hebben de beloofde voordelen en de kennis en ervaring van ons team hen overtuigd om de sprong te wagen.

Benieuwd naar onze totaaloplossing voor romans en thrillers?

Ontdek alles over Core

Balans tussen standaardisatie en producten van hoge kwaliteit

“Als productiemanager is het mijn primaire taak om de kwaliteit van onze boeken te bewaken. De vormgeving moet onberispelijk zijn en ePubs moeten vrijwel gelijktijdig beschikbaar zijn”, benadrukte Peter ons meermaals.

Met Core garanderen we kwaliteit. Onze totaaloplossing faciliteert dit hele proces, maar maakt in de kern gewoon gebruik van MS Word en InDesign.

Bij het opzetten van de InDesign-templates maakte Peter gebruik van de grafische expertise van ons team en kan hij alleen maar besluiten dat er een perfecte balans is ontstaan tussen standaardisatie en kwalitatief hoogwaardige producten. Trotse medewerkers hier!

overamstel-1.jpg

Alle bestanden beschikbaar in MS Word en InDesign én als ePub en pdf

“Naast alle kwalitatieve overwegingen is er ook het aspect continuïteit. We laten immers een groot deel van onze boeken maken bij één partij. Aangezien er gebruik wordt gemaakt van ‘standaard’ software als MS Word, InDesign en InCopy, ben ik erg flexibel.”

Maar dat is niet het enige. Met Core beschikt het team van Overamstel Uitgevers nu altijd over alle bestanden, zowel in MS Word als InDesign, ePub en pdf. Dit is in het huidige digitale tijdperk, waar vaak snel moet worden geschakeld, een absolute must. Bovendien is de content de belangrijkste asset van elke uitgeverij!

Aanpassing voor alle medewerkers

“Ik moet toegeven, het uitrollen van Core was een behoorlijke uitdaging. De implementatie van het nieuwe systeem is één ding, maar onze medewerkers moesten er ook mee kunnen en willen werken natuurlijk. Het was voor hen zeker niet evident om opeens met templates te gaan werken, af te stappen van het proevenverkeer en in de plaats daarvan zelf correcties aan te brengen in InCopy. Maar Crius Group bleek ook op dit vlak een goede en betrouwbare partner.

Ze organiseerden een coachingtraject bij ons, waarbij onze redacteuren werden opgeleid om met het nieuwe systeem te werken. Redacteuren begrijpen hoe het systeem werkt en zijn blij met de korte doorlooptijden. Ze vinden het zelfs fijn dat ze het proces nu meer in eigen handen hebben.”

Conclusie?

Core werkt echt

Nu Overamstel Uitgevers al enkele jaren op deze manier werkt, merken ze dat deze ommezwaai niet voor niets is geweest. Iedereen werkt op dezelfde manier en ze hebben op een aantal fronten goede resultaten behaald.

Zo zijn de kosten voor het zetwerk enorm gedaald en werken ze vrijwel volledig papierloos, waardoor ze bijdragen aan een beter milieu. Thank you, Core! Verder hebben ze door het gebruik van Core veel meer in eigen hand. Alles gaat een stuk sneller, wat de doorlooptijd in zijn geheel heeft verkort.

Over Overamstel Uitgevers

Overamstel Uitgevers is gevestigd in Amsterdam en Antwerpen en beschikt over een breed fonds uiteenlopend van fictie, non-fictie, culinaire boeken, boeken over sport of geschiedenis, kinderboeken en young adult.

Is dit verhaal voor jou herkenbaar en wil jij ook Core in jouw processen?

Onze Sales Director Marcel Van Denken komt graag bij je langs. ☕️

Contacteer Marcel of bel ons op +32 (0)15 750 750

Crius Group

Verbeter de productie- en redactieactiviteiten van jouw uitgeverij

Volg ons via onze sociale media

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en je ontvangt onze halfjaarlijkse nieuwsupdate in je mailbox. Daarmee houden we je onder andere op de hoogte van de events die we organiseren.

Schrijf je in voor onze nieuwsupdates

Crius Group © 2024
Vaartstraat 66, B-2235 Hulshout
Algemene voorwaarden
Gemaakt met ♡ door Think Tomorrow