Werk maken van hun geluk, dat is mijn missie!

Onze medewerkers zijn ons grootste kapitaal. Hierin investeren is dan ook uitermate belangrijk. De afgelopen jaren zijn we als bedrijf enorm hard gegroeid en dus kwam de behoefte om hier meer invulling aan te geven. In deze blog laten we HR-manager Anja Van Genechten graag aan het woord over haar ervaringen bij ons.

anja1-1000px.jpg
anjavangenechten.jpg
De auteur

Anja Van Genechten

HR Manager bij Crius Group

Iedereen leren kennen

In 2019 begon ik met veel veel drive en goesting aan mijn avontuur bij Crius Group. Ik had er ook alle vertrouwen in om er iets moois van te maken. Het DNA 🧬 van Crius Group is me op het lijf geschreven. 

Toen ik begon bij Crius Group telde het bedrijf een vijftigtal medewerkers. Mijn eerste prioriteit was om hen allemaal zo snel mogelijk te leren kennen. Ik nam daarom een tweetal maanden uitgebreid de tijd om iedereen individueel te spreken. Dit gaf me de kans om meer voeling te krijgen met alle individuele karakters, maar ook met het bedrijf. Want ik had nog veel te leren! 🎓

Tijdens deze gesprekken, kreeg ik antwoorden op een aantal belangrijke vragen, zoals:

  • Wie zijn mijn collega’s?
  • Wat houdt hun job in?
  • Wat zijn de sterke punten van de huidige werking van het bedrijf?
  • Welke zaken moeten aangepakt worden?

Die laatste vraag was voor mij minstens even belangrijk als de andere en gaf mij een ideale insteek om aan de slag te gaan. Wat mij verder opviel was dat de meeste medewerkers hier echt al lang werken. De teamspirit 🙌 die er heerst, is heel leuk! En ik zag ook de passie van de medewerkers om van Crius Group een nog groter succesverhaal te maken. Heerlijk vond ik dat!

Wat is er gerealiseerd?

Aan de hand van de input die ik kreeg van alle medewerkers, gecombineerd met een prioriteitenlijst van het management, stond ik te popelen om aan de slag te gaan. Zaken als evaluatiegesprekken, flexibele arbeidstijden, “Crius goes healthy”, een aanspreekpunt zijn voor de werknemers en het versterken van de bedrijfscultuur, zijn slechts een kleine greep uit alle to-do’s die ik op mijn bordje kreeg.

Binnen mijn eerste jaar konden we toch al een aantal zaken realiseren. De zaken die er voor mij het meest uitspringen zijn toch wel de volgende:

  • Het flexibiliseren van de arbeidstijd: medewerkers vullen hun dagen/weken zelf in om tot een optimale “work-life balance” te komen.
  • Het aanbieden van een fietsleasingprogramma 🚲 gecombineerd met een verhoogde fietsvergoeding: bijna 40% van alle medewerkers heeft hier het eerste jaar op ingetekend. Een onverhoopt succes!
  • De opstart van wekelijkse sportlessen 🏋️ in groep zoals lopen, wandelen en fitness.
  • Maandelijks een gezamenlijke lunch 🥪, aangeboden door het bedrijf. Tijdens deze lunches zit echt iedereen samen, wat voor extra dynamiek zorgt.
  • De evaluatie- en functioneringsgesprekken werden omgevormd naar permanente feedbackgesprekken.
anja3-1000px.jpg

HR in tijden van corona

Door de coronacrisis 🦠 moeten we als bedrijf veel veranderingen ondergaan en over een groot aanpassingsvermogen beschikken. Dit laat zich ook voelen binnen mijn vakgebied. Veranderingen én het vermogen om hiermee om te gaan, daar draait het om in deze coronatijden.

De grootste verandering voor mij was uiteraard de afstand van onze medewerkers. Doordat bijna iedereen thuis aan het werk is, is het dagelijks contact op de werkvloer weggevallen. Hierdoor mis je dat korte dagelijkse babbeltje of merk je niet zo snel op wanneer het wat moeilijker gaat bij iemand.

Door regelmatig van ons te laten horen (een mailtje, een foto, een bedankkaartje …), proberen we er toch voor onze medewerkers te zijn. Wekelijks zijn er videogesprekken met het team, klinken we (virtueel) op het weekend of strijden we voor de eerste plaats tijdens een lockdown-quiz. Zo blijft het contact er toch nog ten tijden van corona.

Begin dit jaar richtten we ook een werkgroep op binnen het bedrijf om het welzijn van onze werknemers te verbeteren. Dit vonden we ook voor de coronacrisis al belangrijk! Deze werkgroep verwezenlijkte al enkele mooie dingen, waaronder een survivalgids voor thuiswerk en tips & tricks om je werkdag op een gezonde manier door te komen.

De toekomst zal uitwijzen welke HR-uitdagingen het post-coronatijdperk nog met zich mee zal brengen, maar dat ze er zullen zijn, daar ben ik zeker van!

Begin dit jaar richtten we een werkgroep op binnen het bedrijf om het welzijn van onze werknemers te verbeteren. Dit vonden we ook voor de coronacrisis al belangrijk!
anjavangenechten.jpg

Anja Van Genechten

HR-Manager

Willen werken in plaats van moeten

Wat ik nog heel graag verder wil uitbouwen is de employee experience Het klinkt als een chic woord, maar betekent net zoveel als de 'dagdagelijkse beleving van onze medewerkers'. Ik ben er van overtuigd dat het de taak is van HR om hieraan permanent te blijven werken om zo een werkomgeving te creëren waar onze mensen willen werken in plaats van moeten werken. Een werkomgeving waar er afwisseling is tussen focus, ontspanning en contact met de collega’s, daar blijf ik naar streven. Maar we zijn zeker al op de goede weg.

Uiteraard ben en blijf ik een aanspreekpunt voor al onze medewerkers. De meesten weten hun weg naar mijn bureau inmiddels goed te vinden. Mijn deur staat altijd open en iedereen is welkom! Hebben ze een vraag, dan zoek ik een antwoord. Voelen ze zich niet zo goed, dan luister ik naar hen. Werk maken van hun geluk, dat is mijn missie! 😄

Crius Group

Verbeter de productie- en redactieactiviteiten van jouw uitgeverij

Volg ons via onze sociale media

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en je ontvangt onze halfjaarlijkse nieuwsupdate in je mailbox. Daarmee houden we je onder andere op de hoogte van de events die we organiseren.

Schrijf je in voor onze nieuwsupdates

Crius Group © 2024
Vaartstraat 66, B-2235 Hulshout
Algemene voorwaarden
Gemaakt met ♡ door Think Tomorrow