‘Value for money', ook bij redactionele ondersteuning

Iedereen wil graag kwaliteit. Of je nu een pak koffie koopt of een hotel boekt. Maar ook wanneer het om redactionele ondersteuning gaat voor je uitgeverij. Het gaat om ‘value for money’. Maar, wat is die waarde dan precies? En zijn je verwachtingen reëel? Verwacht je niet te veel of misschien zelfs te weinig? Weet je überhaupt wat je precies mag verwachten?

value-for-money-heading.jpg
jurgen-willems.jpg
De auteur

Jurgen Willems

Managing Director bij Crius Group

Doen wat je belooft…

Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Indien er iemand nodig is om bijvoorbeeld tekstcorrecties uit te voeren of beelden te werven, dan moet je erop kunnen vertrouwen dat dit goed gebeurt. Lijkt misschien simpel, maar het is natuurlijk essentieel dat de redacteur precies weet wat er verwacht wordt. Alleen als alle details duidelijk zijn, kan de opdracht naar wens worden uitgevoerd.

De juiste competenties

Een persoon met de juiste competenties beschikt over de benodigde kennis, heeft de juiste houding en handelt naar de geest van waar hij werkt. Wat je vooral moet onthouden, is dat dit niet het enige is. Vooral wanneer een externe medewerker op je redactie komt helpen, is het belangrijk dat hij past binnen de cultuur die er heerst.

Het goede moment

Extra hulp is vaak nodig op piekmomenten of wanneer er iemand uit je organisatie wegvalt. Vaak is dit onverwacht, maar toch zijn er ook patronen en vaste momenten doorheen het jaar waarop extra werkkrachten nodig zijn. Het loont absoluut om hier tijdig op te anticiperen, sommige werkzaamheden naar voren te schuiven of op te splitsen zodat elke specialist bezig is met datgene waarmee hij bezig zou moeten zijn.

Dus... kwaliteit is dan een gekwalificeerde medewerker die past binnen de cultuur van (jouw) uitgeverij en die beschikbaar is op het moment dat jij het nodig hebt? Dat klinkt logisch, maar is het ook vanzelfsprekend? Ofwel, hoe krijg je dit voor elkaar? Dit doen we door middel van aandacht, kennis en ervaring.

Om een goede (gespreks)partner te kunnen zijn, moeten we natuurlijk weten wat er speelt. Gelukkig komen we bij velen van jullie al over de vloer en weten we vrij goed wat er in de uitgeefsector speelt. Daardoor zien we zaken tijdig aankomen en kunnen we snel schakelen. Bovendien vinden we het belangrijk om op regelmatige basis met elkaar in gesprek te gaan over ontwikkelingen en werkzaamheden die eraan zitten te komen. In alle bescheidenheid durf ik te zeggen dat ik, door mijn ervaring als vormgever, projectleider en uitgever, echt wel jouw taal spreek.

Om een goede (gespreks)partner te kunnen zijn, moeten we natuurlijk weten wat er speelt. Gelukkig komen we bij velen van jullie al over de vloer en weten we vrij goed wat er in de uitgeefsector speelt.
jurgen-willems.jpg

Jurgen Willems

Managing Director

En kennis dan?

Crius Group richt zich volledig en uitsluitend op de uitgeefsector. Wat je daar aan hebt binnen de context van redactie? Heel veel! Kan het slimmer of eenvoudiger? Dat is altijd de eerste vraag die we proberen te beantwoorden. Pas daarna zoeken we hier de juiste interne of externe medewerkers bij. Maar er is nog meer. We doen het nodige om de kennis van onze externe medewerkers op peil te krijgen én te houden. Als je gebruik maakt van onze diensten is deze ook voor je eigen medewerkers beschikbaar. Zo denkt iedereen hetzelfde. 😉

En last but not least, ervaring telt ook zeker mee. Crius Group bestaat inmiddels dertig jaar en vrijwel iedereen die bij Crius Group werkzaam is, heeft ervaring in de sector. Vaak horen we vragen niet voor de eerste keer en kunnen we tussen de regeltjes door lezen. Net daardoor kunnen we dat beetje extra doen waardoor je als uitgever écht geholpen wordt.

Vind je dit verhaal herkenbaar? Of is het te mooi om waar te zijn? We hebben alle ingrediënten om dit aan te pakken op een manier zoals je van Crius Group gewend bent. 

Laten we praten!

Ben je als uitgever op zoek naar hulp en wil je hierover met me in gesprek gaan? Of ben je redacteur, op zoek naar nieuwe projecten en voel je jezelf aangesproken door deze aanpak? Neem dan contact met ons op en we bespreken het bij een kop koffie ☕️.

Ja, graag!

Crius Group

Verbeter de productie- en redactieactiviteiten van jouw uitgeverij

Volg ons via onze sociale media

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en je ontvangt onze halfjaarlijkse nieuwsupdate in je mailbox. Daarmee houden we je onder andere op de hoogte van de events die we organiseren.

Schrijf je in voor onze nieuwsupdates

Crius Group © 2024
Vaartstraat 66, B-2235 Hulshout
Algemene voorwaarden
Gemaakt met ♡ door Think Tomorrow