Van keukentafel tot modern kantoorpand

In augustus van 2020 was Zita Van der Auwera 25 jaar in dienst bij Crius Group. Tijdens deze kwarteeuw heeft zij het bedrijf zien uitgroeien van een achterkamertje in Baal tot KMO met tientallen medewerkers in Hulshout. Omdat we deze mijlpijl graag in het zonnetje zetten, laten we haar hier aan het woord.

zita-25jaar-1000px.jpg
zita-25jaar-1000px.png
De auteur

Zita Van der Auwera

Desktop Publisher bij Crius Group

Het achterkamertje

Toen ik in augustus 1995 telefoon kreeg van Jos Willems met de vraag of ik niet geïnteresseerd was om bij hem teksten te komen intypen en nalezen, had ik nooit gedacht dat dit telefoontje de start zou zijn van een pad dat ik intussen al 25 jaar bewandel.

Het startte eigenlijk allemaal met een uit de hand gelopen hobby van oprichter Jos Willems. Hij richtte ‘Style’ destijds op in bijberoep en zijn vrouw Linda kwam al snel mee inspringen. Toen ze het toenemende werk niet meer alleen gebolwerkt kregen, kwam ik erbij. In een kamertje achteraan hun huis in Baal, zat ik aan de computer OCR na te lezen, teksten in te typen, HTML-teksten te coderen of losbladige werken op te maken. En ‘s middags zat ik dan met een grote pot yoghurt gewoon bij Jos en Linda aan de keukentafel.

Nu was het wel zo dat ik eigenlijk geen grafische achtergrond had, wat bij zetwerk toch wel belangrijk is. Daarom ging ik regelmatig op zaterdag een VDAB-cursus volgen. Jos stond erop dat ik de nodige kennis opbouwde en die ook bleef bijschaven.

zita-ilse-1000px.jpg

Tijgerpoten

Het werk bleef toenemen en dus kwam een jaartje later collega Ilse Hermans erbij. Zij werkt, net als ik, ook nog steeds bij Crius Group. Maar dat achterkamertje bleek zo al gauw te klein en dus beslisten Jos en Linda om een nieuw stuk aan het huis te bouwen. Al duurde ook dat niet erg lang, want met de aanwerving van nog een aantal extra collega’s, werd ook de achterbouw te klein.

Dus werd er besloten om een nieuw kantoor te bouwen. Het leek op een gewoon huis, maar werd ingericht als kantoor. We werkten in verschillende kamers op de bovenverdieping, die afgewerkt was met laminaat. Dus kreeg iedereen een paar mooie ‘sloefkes’ om in rond te lopen. De postbode heeft meermaals gelachen toen ik de deur ging openen met tijgerpoten aan mijn voeten.

Work hard, play hard

We werkten hard en geconcentreerd. Het was meestal zo stil dat je alleen maar het tikken van de toetsen hoorde weergalmen door de kamers. Iets wat we ook regelmatig van klanten te horen kregen die over de vloer kwamen, dat het ongelooflijk stil was bij ons.

Maar er waren ook vele leuke feestjes: de achttiende verjaardag van tienerzoon Jurgen, het vrijgezellenfeest van collega Ilse, carnaval vieren in Aarschot en allerlei teambuildings. Een keer per jaar gingen we met alle collega’s en hun partners eten en als je jarig was, trakteerden Jos en Linda ook nog een keer. Het zijn stuk voor stuk onvergetelijke herinneringen die voor een hecht teamgevoel zorgden!

zita-hercules-1000px.jpg

En daar bleef het niet bij

Style bleef verder groeien, totdat ook het ‘nieuwe’ gebouw in Baal te klein werd om iedereen een plek te geven. Dus… een nieuwe verhuis, dit keer van het landelijke Baal naar onze huidige locatie, in het industriepark van Hulshout.

Zonen Jurgen en Jordy waren ondertussen allebei afgestudeerd en stapten als jonge twintigers mee in het bedrijf van hun ouders. Ze ontpopten zich al snel tot enthousiaste managers in een snelgroeiend bedrijf. Style veranderde onder leiding van Jurgen van naam en werd korte tijd gedoopt tot DCC. Die naam stierf een stille dood, maar al snel was Crius Group geboren! We kregen er een technologieafdeling bij en stapten zelfs in een samenwerking met een kantoor in India. Maar het was niet altijd rozengeur en maneschijn. Bepaalde projecten liepen vast en soms moesten er drastische beslissingen genomen worden. In de snel veranderende wereld van de uitgeefsector moet je innovatief uit de hoek komen en dat is net de sterkte van Crius Group.

Er werd geïnvesteerd in een salesapparaat met de aanwerving van Marcel Van Denken, helemaal uit het verre Nederland. Naast Belgische klanten, wilden we zo ook bij onze noorderburen voet aan grond krijgen. Intussen is hij niet meer weg te denken uit het bedrijf, bekend (of berucht) bij onze klanten, je kan hem gerust al een halve Belg noemen.

Ook de technologieafdeling, onder leiding van Luc Van genechten, zat niet stil. Ze ontwikkelden de afgelopen jaren verschillende nieuwe en innovatieve producten voor uitgeverijen. Het team is ook exponentieel uitgebreid de laatste 10 jaar om alle vragen van klanten te kunnen realiseren.

zita-buchmesse2019.jpg

Nieuwe dynamiek

Anno 2019 kregen de gebouwen in Hulshout een geweldige make-over. Dit zorgde echt voor een hernieuwde dynamiek binnen het bedrijf. Er werd een pool- en kickertafel geïnstalleerd en we hebben nu zelfs een fitnessruimte. Werk en ontspanning worden zo op een leuke manier afgewisseld.

Onder het toeziend oog van onze nieuwe HR-manager Anja Van Genechten, kunnen we sinds begin 2019 zelfs fietsen leasen. Er wordt volop ingezet om het personeel gezonder en fitter te maken. Wekelijks worden er allerlei sportieve activiteiten aangeboden: core stability, boksen met Jurgen of gaan lopen met het ­Crius-running team. Take your pick!
Ook de maandelijkse Crius-lunch is één van de verwezenlijkingen van Anja. Gezellig met zijn allen hotdogs of pasta eten en ondertussen een beetje bijpraten met collega’s.

En als kers op de taart, mocht ik in 2019, samen met mijn collega Jens, mee naar de Frankfurter Buchmesse. Ik viel van de ene verbazing in de andere. Het was een geweldige ervaring en leuk om te zien wat er allemaal gebeurt op de grootste boekenbeurs ter wereld!

Op naar de volgende 25 jaar!

Met een voldaan gevoel, een paar extra kilootjes en het begin van de eerste grijze haartjes, blik ik tevreden terug op de afgelopen kwarteeuw. Ik heb zoveel mooie, grappige en leuke, maar soms ook wel pittige en ontroerende momenten beleefd bij Crius Group. Een bedrijf waar het familiale karakter overheerst en waar collega’s vrienden werden. Met al deze herinneringen in mijn achterhoofd toast ik nu graag op de volgende 25 jaar bij Crius Group en hopelijk heb ik nog de eer om ook voor de 3de generatie van de familie Willems te mogen werken.

Cheers!

Crius Group

Verbeter de productie- en redactieactiviteiten van jouw uitgeverij

Volg ons via onze sociale media

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en je ontvangt onze halfjaarlijkse nieuwsupdate in je mailbox. Daarmee houden we je onder andere op de hoogte van de events die we organiseren.

Schrijf je in voor onze nieuwsupdates

Crius Group © 2024
Vaartstraat 66, B-2235 Hulshout
Algemene voorwaarden
Gemaakt met ♡ door Think Tomorrow