Het ontstaan van assetmanagementsysteem Casper

"Efficiënt beheer van beeld.”

👉 Lead Smart Learning Technology, Pieter Ruempol, ThiemeMeulenhoff 

Neem contact op  of lees verder

case-tm-casper-heading.jpg

Het belang van databeheer voor beelden voor ThiemeMeulenhoff

Afbeeldingen zijn cruciaal geworden anno 2021. Om te kunnen inspelen op nieuwe vragen uit de markt moet het beheer van beelden en content in het algemeen dan ook op orde zijn. Hoe ThiemeMeulenhoff dat tegenwoordig aanpakt? Met Casper, ons assetmanagementsysteem. Let’s dive into that!

case-tm-casper-1.jpg

Hoe Casper het antwoord bood op een gat in de markt

ThiemeMeulenhoff zocht al een tijdje naar een nieuwe beeldbank. Behulpzame partner van dienst? Crius Group, natuurlijk. Al snel kwamen we tot de conclusie dat er geen 100% geschikte oplossing op de markt was en dus ontwikkelden we samen met hen Casper, ons eigen assetmanagementsysteem.

Nu geniet ThiemeMeulenhoff van software die precies doet zoals gevraagd en beschikken wij bij Crius Group over een nieuw product waar we ook andere klanten gelukkig mee kunnen maken. Een echte win-winsituatie!

Wil jij alles weten over dat geweldige asset management systeem?

Ontdek Casper hier

De 3 grootste toepassingen van Casper

1. Bewerkingen doorvoeren op meerdere plaatsen tegelijk

Het grotere plaatje, dat is waar het om draait bij Casper. Assetmanagement gaat immers al lang niet meer alleen over het opslaan en metadateren van plaatjes. Waar worden afbeeldingen allemaal gebruikt? En als ik één afbeelding bewerk, hoe zorg ik er dan voor dat het wordt aangepast op alle plekken waar deze wordt gebruikt? Dat is de uitdaging die we met Casper hebben opgelost.

2. Handige zoekmachine voor intern en extern gecreëerde beelden

Natuurlijk kan Casper veel meer dan dat alleen. Zo zoekt het team van ThiemeMeulenhoff nu ook direct vanuit onze content editor naar afbeeldingen en kunnen ze hierbij ook kijken naar openbare beeldbanken waarop ze zijn geabonneerd.

3. Minimale opslagruimte

Wat met verschillende formaten? Door het gebruik van beeldrecepten zijn beelden in het gewenste formaat voor print en digitaal beschikbaar. Maar de omzetting wordt pas automatisch gedaan op het moment dat dit ook echt nodig is voor publicatie. Dus, geen overbodige opslag van beelden in verschillende formaten!

Of ThiemeMeulenhoff tevreden is?

“Absoluut. We hebben zelf aan de knoppen gezeten bij de ontwikkeling en hebben hierdoor precies gekregen wat we wilden.

Door de input van Crius Group zijn slimme oplossingen ingebouwd die ons echt verder helpen. We hebben het proces op orde, de beelden opgeslagen in de cloud en betalen bovendien een stuk minder dan voorheen”, sluit Lead Smart Learning Technology, Pieter Ruempol af.

Over ThiemeMeulenhoff

ThiemeMeulenhoff heeft zich in de 225 jaar van haar bestaan ontwikkeld van educatieve uitgeverij tot ontwerper van onderwijsleerprocessen

Ze maken leermiddelen voor het primair, voortgezet en beroepsonderwijs, in nauwe samenwerking met anderen. Hun methodes worden dagelijks door duizenden leerlingen gebruikt.

Is dit verhaal voor jou herkenbaar en wil je meer weten over deze oplossing?

Onze Sales Director Marcel Van Denken komt graag bij je langs. ☕️

Contacteer Marcel of bel ons op +32 (0)15 750 750

Crius Group

Verbeter de productie- en redactieactiviteiten van jouw uitgeverij

Volg ons via onze sociale media

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en je ontvangt onze halfjaarlijkse nieuwsupdate in je mailbox. Daarmee houden we je onder andere op de hoogte van de events die we organiseren.

Schrijf je in voor onze nieuwsupdates

Crius Group © 2024
Vaartstraat 66, B-2235 Hulshout
Algemene voorwaarden
Gemaakt met ♡ door Think Tomorrow