3 straffe beloftes die we maken als je voor Core kiest

“Het proces is deels automatisch maar aan het einde van de rit is er bij Crius Group nog altijd een ervaren vormgever die alles controleert en aan onze persoonlijke wensen aanpast.”

👉 Redacteur, Linda Visser, Ambo|Anthos uitgevers

Neem contact op of lees verder

amboanthos-hoofding.jpg

1. Kostenbesparing van meer dan 50% bij uitgeverij Ambo|Anthos

Ambo|Anthos uitgevers maakt sinds 2018 gebruik van Core. Hierdoor kunnen ze hun boeken sneller en goedkoper produceren zonder in te boeten aan kwaliteit.

Linda Visser, redacteur bij Ambo|Anthos, begreep dat haar uitgeverij een besparing van meer dan 50% niet zomaar kon negeren. Maar wat betekende dit voor haar werkzaamheden? Let’s find out!

2. Ervaren specialisten met verstand van boeken maken

Afgezien van de nieuwe werkwijze werd het Linda al snel duidelijk dat ze zaken zou doen met een bedrijf dat verstand heeft van boeken maken.

Om onze nieuwe partner goed te leren kennen maakte ons team een aantal boeken op van Ambo|Anthos op de traditionele manier, waardoor we een goed beeld van hun fonds kregen. Tijdens de analyse die hierop volgde, maakten we samen de grafische templates. Wat een teamwork!

3. Uitgebreide ondersteuning, stap voor stap

Overtuigd van onze ervaring volgde Ambo|Anthos onze adviezen nauwgezet op wat InCopy en Core betreft en raakten ze zo geleidelijk aan vertrouwd met de nieuwe werkwijze.

“Je manuscript structureren, zelf correcties aanbrengen in InCopy, nieuwe proeven maken. We werden bij deze nieuwe taken goed ondersteund door Crius Group. Ze hebben enkele trainingen verzorgd en ons ook telefonisch en online geholpen bij problemen. Nu het systeem is ingeburgerd, is dit veel minder vaak nodig", vertelt Linda Visser.

Ontdek alle pluspunten van Core voor jouw bedrijf

amboanthos-1.jpg

Wat betekent Core concreet voor een redacteur?

Meer verantwoordelijkheden voor opmaak

Als redacteur krijg je met Core meer verantwoordelijkheden op vlak van de opmaak van het boek. De structuur van je manuscript moet goed zijn voordat je het aanbiedt in Core en correcties doorvoeren doe je zelf.

Eerste proefdruk binnen enkele minuten

Maar er zijn ook een aantal zaken die je als redacteur niet meer doet. Redactrice Linda licht toe: “Het vele heen-en-weer mailen over proeven is definitief verleden tijd.

Nu verloopt het veelal digitaal en vaak in één revisie. Het gaat dus een stuk sneller. Je eerste proef heb je binnen een paar minuten en als deze niet goed is, heb je binnen een handomdraai weer een nieuwe. Daarbij komt dat je herdrukken omwille van colofonwijzigingen volledig zelf kan doen.”

Zelf keuzes maken bij de vormgeving van het boek

Het leuke aan Core is dat je zelf aan de knoppen zit en als het ware je eigen boek maakt. Je werkt volgens een vastomlijnd proces, maar toch heb je ook extra vrijheden.

Zo legde Linda bij het nieuwe boek van Esther Verhoef verschillende vormgevingen aan haar voor waaruit zij zelf kon kiezen. Dit kost niets, want alle proeven worden automatisch gemaakt en bij Crius Group rekenen we af per eindproduct. You’re welcome. 😉

“Maar het allerbelangrijkste is misschien wel de kwaliteit van onze boeken”, zegt Linda. “Die is absoluut niet achteruit gegaan. Het proces is deels automatisch maar aan het einde van de rit is er bij Crius Group nog altijd een ervaren vormgever die alles controleert en aan onze persoonlijke wensen aanpast. Een prettig gevoel en dat maakt dat we een fijne samenwerking hebben!”

Over Ambo|Anthos uitgevers

Ambo|Anthos bekleedt al meer dan een halve eeuw een vooraanstaande plaats in het Nederlandstalige literaire landschap en onderscheidt zich door het uitbrengen van een breed scala aan titels. Ambo|Anthos bestrijkt een kwalitatief fonds binnen de genres non-fictie, fictie en thrillers, waardoor het is uitgegroeid tot een van de meest succesvolle Nederlandse uitgeverijen.

Is dit verhaal voor jou herkenbaar en wil jij ook Core in jouw processen?

Onze Sales Director Marcel Van Denken komt graag bij je langs. ☕️

Contacteer Marcel of bel ons op +32 (0)15 750 750

Crius Group

Verbeter de productie- en redactieactiviteiten van jouw uitgeverij

Volg ons via onze sociale media

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en je ontvangt onze halfjaarlijkse nieuwsupdate in je mailbox. Daarmee houden we je onder andere op de hoogte van de events die we organiseren.

Schrijf je in voor onze nieuwsupdates

Crius Group © 2024
Vaartstraat 66, B-2235 Hulshout
Algemene voorwaarden
Gemaakt met ♡ door Think Tomorrow