Hoe Core voor +50% kostenbesparingen zorgde bij VBK Uitgevers

"CORE heeft de verwachtingen om meer dan 50% te besparen op onze zetkosten, meer dan ingelost!"

👉 Hoofd inkoop VBK en manager realisatie, Marte Kersten, Luitingh-Sijthoff

Neem contact op     of lees verder

vbk-core-heading.jpg

Wat doet VBK Uitgevers?

VBK uitgevers bestaat uit verschillende fictie- en non-fictie-uitgeverijen. Het bedrijf vertegenwoordigt zo’n 7500 auteurs en is marktleider in de algemene boekenmarkt. Knap!

Marte Kersten, hoofd inkoop VBK en manager realisatie bij Luitingh-Sijthoff, vertelt hoe hij de krachten van de verschillende uitgeverijen bundelt om sneller en goedkoper boeken en ePubs te maken. Het begon allemaal met de introductie van Core ...

vbk-core-2.jpg

Kosten voor zetwerk VBK Uitgevers omlaag met Core

“Bij VKB zijn we ons bewust van nieuwe technieken, het doel is om efficiënter te werken en tevens besparingen te realiseren. Door gebruik te maken van het volume dat we hebben als groep, zijn er grote besparingen gerealiseerd”, vertelt Marte.

Het team van VBK Uitgevers was nu ook op zoek naar een oplossing om de kosten voor het zetwerk omlaag te krijgen, zonder dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit van de boeken. Dat klinkt als Core in onze oren. En dus implementeerden wij Core in 2018 in hun processen.

Benieuwd naar onze totaaloplossing voor romans en thrillers?

Ontdek alles over Core

Core, dat is twee voor de prijs van één

Core brengt het goede van twee werelden samen:

  • Een deel van het proces gaat automatisch en dit zorgt ervoor dat je boeken sneller klaar zijn en goedkoper worden gemaakt.
  • Maar dat is niet het enige. De ePub is vrijwel gelijktijdig beschikbaar en omdat alles in de cloud staat heeft VBK Uitgevers altijd toegang tot alle bestanden. Dus de pdf, ePub maar ook de open bestanden.

Pluspunt van Core? Doordat het boek altijd door een vormgever van Crius Group wordt gecontroleerd, is alles grafisch perfect in orde. Top!

Standaardisatie, maar dan binnen de perken

Core maakt gebruik van stramienen en dat betekent standaardisatie. Zo simpel is het. Zaken als formaten en lettertypes worden vastgelegd in speciale templates.

“We kiezen voor duidelijke en herkenbare producten maar hebben er bij de samenstelling van de templates wel voor gezorgd dat er voldoende vrijheid is om tegemoet te komen aan de wensen van de redacteur, de uitgever en de auteur”, verduidelijkt Marte.

Inderdaad, met Core stellen we de templates samen met jou op. Zo heb jij ook nog wat in de pap te brokken. 😉

Het resultaat van Core bij VBK Uitgevers

Core werd bij de meeste uitgeverijen van VBK uitgerold en dat werkt prima.

De kosten zijn daadwerkelijk lager en de kwaliteit van de boeken is uitstekend. Verder is het ook leuk om te vermelden dat ze bij VBK Uitgevers veel minder prints maken omdat het proevenverkeer is gedigitaliseerd. Ook goed voor de ecologische voetafdruk dus!

vbk-core-2.jpg

Hoe de medewerkers reageerden

“Het gebruik van Core vroeg ook om een aanpassing van onze medewerkers. Op de eerste plaats moeten manuscripten gecodeerd worden aangeleverd. Dit is niet heel ingewikkeld maar het moet wel gebeuren”, vertelt Marte.

Verder worden correcties met behulp van InCopy direct in het zetbestand doorgevoerd. Dit was vooral voor de redacteuren en correctoren die gewend waren om te werken op papier een grote stap.

“Gelukkig beseft iedereen dat de aanpassingen niet opwegen tegen de vele voordelen die Core biedt.”

Trainingstraject door Crius Group

“De redacteuren werden door Crius Group door middel van een trainingstraject goed begeleid en intussen zijn ze helemaal thuis in het systeem. En als er nog issues zijn, staan de medewerkers van Crius Group meteen paraat om ons uit de nood te helpen.”


Over VBK

VBK is een ondernemende en innovatieve groep van fictie- en non-fictie-uitgeverijen. Samen zijn ze marktleider in de algemene boekenmarkt. Van literatuur tot kinderboeken en van filosofie tot food.

Is dit verhaal voor jou herkenbaar en wil jij ook Core in jouw processen?

Onze Sales Director Marcel Van Denken komt graag bij je langs. ☕️

Contacteer Marcel of bel ons op +32 (0)15 750 750

Crius Group

Verbeter de productie- en redactieactiviteiten van jouw uitgeverij

Volg ons via onze sociale media

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en je ontvangt onze halfjaarlijkse nieuwsupdate in je mailbox. Daarmee houden we je onder andere op de hoogte van de events die we organiseren.

Schrijf je in voor onze nieuwsupdates

Crius Group © 2024
Vaartstraat 66, B-2235 Hulshout
Algemene voorwaarden
Gemaakt met ♡ door Think Tomorrow