Geautomatiseerd switchen tussen het normale boekenformaat en dat van de dwarsligger®

"Besparen in tijd en geld met een geautomatiseerd proces."

👉 Redacteur, Tamara Doornink, Uitgeverij dwarsligger

Neem contact op  of lees verder

Geautomatiseerd switchen tussen het normale boekenformaat en dat van de dwarsligger®

Een dwarsligger®, wat is dat eigenlijk?

De dwarsligger® is een compleet boek in een compact, draagbaar formaat. Welgekend en geliefd door elke boekfanaat. Een dwarsligger® is net zo klein en licht als een mobiele telefoon en toch 100% leesbaar.

Maar hoe ga je van de productie van het normale boekenformaat naar dat van de dwarsligger®? En kan dat proces geautomatiseerd worden? Echt iets voor ons Crius Group team om Uitgeverij dwarsligger daarbij te helpen.

dwarsligger-1.png

Dwarsliggers opmaken met totaaloplossing Core

Omdat Uitgeverij dwarsligger deel uitmaakt van Ambo|Anthos uitgevers en er daar al met Core werd gewerkt, besloot het team om ook de productie van de dwarsliggers® onder te brengen in Core.

Maar dat was minder snel gerealiseerd dan gedacht. The struggle? Bij dwarsliggers gaat het om bestaande boeken en wordt het manuscript meestal niet aangeleverd in MS Word, maar in verschillende formaten zoals InDesign, Quark, PDF enzovoort. Dat bestand moet vervolgens handmatig worden omgezet naar de juiste vormgeving. Hoog tijd om ook dat te automatiseren.

“Crius Group hielp ons bij die automatisering. Zo hebben ze verschillende templates ontwikkeld, waarbij telkens het afgesproken aantal regels per pagina gebruikt wordt. Als ze het boek inladen in het zetpakket, bekijken ze met welke template we op de best passende bladspiegel en omvang uitkomen”, licht Tamara Doornink, redacteur bij Uitgeverij dwarsligger toe.

Automatisatie leidt tot slimmer, efficiënter en goedkoper produceren.

Ons team werkte daarnaast ook een efficiënte workflow uit voor Uitgeverij dwarsligger. Zo werken ze bij de uitgeverij nu bijna papierloos en brengen ze zelf heel makkelijk correcties aan met behulp van InCopy. Het team bespaart hierdoor heel wat tijd.

“Ook qua paginaprijs zitten we nu beduidend lager dan vroeger. We werken dus niet alleen slimmer en efficiënter, maar ook goedkoper”, bevestigt Tamara.

Over Uitgeverij dwarsligger

Dwarsligger® is een initiatief van Jongbloed – drukker en uitgever van hoogwaardige bijbels – en VBK Uitgevers Groep, marktleider op de algemene boekenmarkt. Op dit van oorsprong Nederlands concept is wereldwijd patent verkregen. Na de lancering van de dwarsligger® in september 2009, werd in 2010 Uitgeverij dwarsligger opgericht. Met hun brede assortiment, van romans tot thrillers, van literaire klassiekers tot non-fictie en kinderboeken, bieden ze voor elk wat wils.

Is dit verhaal voor jou herkenbaar en wil jij ook slim boeken opmaken?

Onze Sales Director Marcel Van Denken komt graag bij je langs. ☕️

Contacteer Marcel of bel ons op +32 (0)15 750 750