Gestructureerde typesetting van examenbundels

"Minder stress en klaar voor de digitalisering."

Portfoliomanager, Valerie de Edens, ThiemeMeulenhoff

Neem contact op  of lees verder

Gestructureerde typesetting van examenbundels

Examenbundels, wat zijn dat?

Iedereen in Nederland die ooit examen heeft gedaan kent het wel, de examenbundels. Het zijn bundels van oude examens met uitleg van docenten die worden gebruikt om te oefenen voor het behalen van je diploma. Super handig! Het concept werd bedacht door educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff en is even simpel als doeltreffend.

Alle bundels worden nu nog als folioproduct uitgegeven, maar worden in de toekomst ook digitaal gepubliceerd. De jaarlijkse herwerking van die bundels resulteerde in een mooie uitdaging voor ons redactioneel team. Klaar om te verbazen!

Van pure chaos naar eenduidige structuur

In totaal geeft ThiemeMeulenhoff 41 examenbundels per jaar uit. Alle bundels zaten voorheen verspreid over verschillende zetters en werden in het verleden dus niet allemaal op dezelfde manier opgemaakt. Daar zagen wij kansen in! De bestaande bundels eerst herzetten naar een eenduidige structuur was dan ook onze eerste to do.

Zo werden alle elementen op dezelfde manier gestyled, zodat het later makkelijker is om ook de conversie naar digitaal te doen. De volgende stap was de eigenlijke herwerking zelf, die jaarlijks moet gebeuren. Ons team voert de nodige correcties uit, voegt het examen van het laatste jaar toe en verwijdert het oudste. Et voilà.

Ontdek onze typesetting diensten

examenbundel-1.jpg

Waarom Crius Group de juiste keuze was voor ThiemeMeulenhoff?

We waren met Crius Group geen onbekende voor ThiemeMeulenhoff. We zijn hun strategische partner voor de opmaak van hun boeken. Voornamelijk omdat we hen helpen met de transformatie naar digitaal uitgeven.

“Ze verwerken de content op een manier die zorgt voor efficiëntie. Tel daar het behalen van de deadlines en de kwaliteit die ze leveren bij op en dan heb je de ideale partner voor een one-stop-shop”, vertelt Valerie de Edens, Portfoliomanager bij ThiemeMeulenhoff.

Een tevreden klant is er twee waard, zeggen ze weleens. En of jullie dat zijn, ThiemeMeulenhoff.

Het grootste voordeel van deze verandering? Snelheid

Portfoliomanager Valerie de Edens licht toe: “Het is niet eenvoudig om iedereen te overtuigen van een ‘volgende stap’ terwijl nog niet duidelijk is waarvoor we dit precies doen. Maar nu we de hele omzetting hebben gedaan is toch iedereen tevreden. We starten nu veel geruster aan de examenbundels. Het zit bij één leverancier die vertrekt van de juiste bestanden. Bovendien kunnen we snel anticiperen op vragen van de markt als het gaat om nieuwe manieren van publiceren.”

Over ThiemeMeulenhoff

ThiemeMeulenhoff heeft zich in de 225 jaar van haar bestaan ontwikkeld van educatieve uitgeverij tot ontwerper van onderwijsleerprocessen.

Ze maken leermiddelen voor het primair, voortgezet en beroepsonderwijs, in nauwe samenwerking met anderen. Hun methodes worden dagelijks door duizenden leerlingen gebruikt.

Is dit verhaal voor jou herkenbaar en wil jij ook efficiënter boeken opmaken?

Onze accountmanager Dries Hermans komt graag bij je langs. ☕️

Contacteer Dries of bel ons op +32 (0)15 750 750