Typesetting uitdagingen bij wetenschappelijke uitgeverijen

"Zowel de inhoud van artikelen als de manier waarop deze worden gepubliceerd mogen nooit ter discussie staan." 

👉 Production & Logistics Manager, Jean Verstraete, Brepols Publishers

Neem contact op     of lees verder

brepols-hoofding.jpg

Waarom Brepols Publishers voor Crius Group kiest

Om huidige en toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden besloot Brepols Publishers de hulp in te schakelen van Crius Group. Want tussen ons gezegd en gezwegen, er worden steeds meer eisen gesteld aan wetenschappelijke uitgeverijen. Zowel de inhoud van artikelen als de manier waarop deze worden gepubliceerd mogen eigenlijk nooit ter discussie staan. Challenge accepted!


Hoge eisen en perfectionisme als basis van onze samenwerking

Brepols Publishers en Crius Group bezitten hetzelfde stukje DNA: perfectionisme. Kwaliteit moet hoog in het vaandel staan. Omwille van de diversiteit van hun fonds stellen ze bij Brepols Publishers hoge eisen aan hun zetters.

In hun titels zitten vaak passages uit oude schriften zoals Grieks, Hebreeuws, Koptisch, Cyrillisch of Arabisch. Deze talen bevatten tekens en symbolen die afwijken van ons alfabet en ook verschillen van het huidige Grieks of Hebreeuws. Een klein accent op een letter lijkt banaal, maar is in de versie van die taal van eeuwen geleden van cruciaal belang.

De tekens en zinnen behouden zoals ze door de auteur geschreven zijn, is dan ook topprioriteit. Bovendien moet er rekening worden gehouden met de leesrichting van sommige talen. In het Arabisch bijvoorbeeld, gaat de leesrichting van rechts naar links.

Werk jij ook in een veeleisende business?


Bekijk hoe wij typesetting makkelijker maken

Hoe ons Crius Group team de druk verlichtte

Zowel voor Brepols Publishers als voor ons team is dit een grote uitdaging. We doen het samen! Als Brepols Publishers ons een technische vraag stelt, geven we hen een degelijk onderbouwd antwoord waarop zij hun keuze kunnen baseren.

Zij op hun beurt bereiden hun manuscripten nauwgezet voor zodat er tijdens de opmaak zo weinig mogelijk kan foutlopen. Zo plaatsen ze bijvoorbeeld niet-afbreekbare spaties op plaatsen waar twee woorden bij elkaar moeten blijven. In die voorbereiding probeert Brepols Publishers ver te gaan.

De prijs? Een eerlijke overeenkomst

“Natuurlijk zijn kosten voor ons belangrijk. Maar daar hebben we elkaar nu juist gevonden. We begrijpen dat onze content niet alledaags is en door specialisten moet worden verwerkt. 

Doordat we onze content op de juiste manier aanleveren zijn we tot een marktconforme prijsstelling gekomen die voor ons beiden acceptabel is”, verduidelijkt Jean Verstraete van Brepols Publishers.

brepols-1.jpg

Hoe we bij Crius Group toekomstgericht werken

De toekomst staat niet stil. Dat wil zeggen dat zowel Brepols Publishers als wij onze werkwijze steeds moeten bijschaven om aan de evolutie en de vraag van de klant te kunnen voldoen.

Om digitale platformen te voorzien van onze content is het vaak zo dat je mediumneutraal moet aanleveren. Dankzij onze adviezen in het werkproces zorgden we ervoor dat het team van Brepols Publishers ook kan exporteren naar xml. Samen met hen ontwikkelden we zelfs enkele templates die de opmaak vanuit een gestructureerd bestand vereenvoudigen. Twee vliegen in een klap!

Is Brepols Publishers dan helemaal klaar voor de toekomst?

“Helemaal voorbereid ben je nooit. En zeker zijn dat je de beste werkwijze hebt, ben je ook niet. Maar je stemt deze wel af op dat wat je als bedrijf nodig hebt. En we hebben absoluut het gevoel dat we de goede richting uitgaan. 

Wie weet werken we later niet meer met MS Word maar rechtstreeks met XML. We hebben in Crius Group dan in ieder geval een partner die ons hierin kan bijstaan”, aldus Jean Verstraete.

Over Brepols Publishers

Brepols Publishers is een internationale academische uitgever van werken in de geesteswetenschappen. De missie van Brepols Publishers is om werken te publiceren met een uitstekende academische reputatie op het gebied van Europa’s culturele oorsprong en invloedssfeer. Dergelijke publicaties vallen voornamelijk binnen de disciplines geschiedenis & archeologie, taal & literatuur, muziek, kunst en architectuurgeschiedenis.

Is dit verhaal voor jou herkenbaar en wil jij ook efficiënter boeken opmaken?

Onze Sales Director Marcel Van Denken komt graag bij je langs. ☕️

Contacteer Marcel of bel ons op +32 (0)15 750 750

Crius Group

Verbeter de productie- en redactieactiviteiten van jouw uitgeverij

Volg ons via onze sociale media

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en je ontvangt onze halfjaarlijkse nieuwsupdate in je mailbox. Daarmee houden we je onder andere op de hoogte van de events die we organiseren.

Schrijf je in voor onze nieuwsupdates

Crius Group © 2024
Vaartstraat 66, B-2235 Hulshout
Algemene voorwaarden
Gemaakt met ♡ door Think Tomorrow