Studieboeken in sneltempo gepubliceerd

“Crius Group combineert professionaliteit met flexibiliteit en heldere communicatie!”

👉 Uitgeefdirecteur, Veerle De Laet, Universitaire Pers Leuven

Studieboeken in sneltempo gepubliceerd

Hoe de publicatie van studieboeken de samenwerking startte

Universitaire Pers Leuven (UPL) heeft aan de publicaties van verschillende studieboeken jaarlijks een stevige uitdaging. De boeken moeten immers op tijd klaar zijn voor gebruik, digitaal en geprint. Om deze publicaties sneller en efficiënter te verwerken, klopte UPL aan bij Crius Group.

upl-1.jpg

Behoefte aan partner met ervaring in techniek en snelle oplevering

Studieboeken staan vaak vol met tabellen, wiskundige formules en grafieken en er komt vaak heel wat bij kijken om ze tijdig on- en offline gepubliceerd te krijgen. “Het was duidelijk dat we behoefte hadden aan betrouwbare vakkennis”, vertelt Veerle De Laet, uitgeefdirecteur bij UPL. “Veel pagina’s maken in korte tijd, ervaring met ingewikkelde content én technische ondersteuning bij digitaal publiceren. Crius Group voldeed in alle opzichten aan onze verwachtingen.”

Ons typesetting-team wist raad wel met de vele grafieken en tabellen in de boeken van UPL en heeft zich keurig gehouden aan de strakke deadlines. Samen met onze technische specialisten maakte UPL de juiste keuzes voor de online varianten.

Een grote stap voorwaarts en een samenwerking die smaakte naar meer!

Van enkel opmaak tot totale ontzorging met redactionele diensten

Bij Crius Group verzorgen we al langer de opmaak van een aantal boeken van UPL. We trekken daarbij steeds meer de kaart van totale ontzorging. Na een tijdje koos UPL er dan ook voor om een deel van de coördinerende redactie aan ons uit te besteden:

  • Projectmanagement
  • Het doorvoeren van correcties
  • Contacten met de auteur

Dat is slechts een greep uit de taken die hierbij horen. Van zodra het manuscript inhoudelijk klaar is, doet ons Crius Group team de rest.

Waarom UPL steeds opnieuw voor Crius Group kiest

UPL zet in op groei en maakt daarbij steeds vaker gebruik van onze experts en specifieke kennis. Dat vertrouwen geeft ons een enorme boost.

“Wat startte als een ad hoc project is uitgegroeid tot een mooie en structurele samenwerking waar we nog elke dag de vruchten van plukken”, concludeert Veerle.