Het gebruik van AI, hoe wij ernaar kijken

We zijn het afgelopen jaar druk bezig geweest met de wijze waarop AI het best zou kunnen worden ingezet binnen onze sector. Iedereen lijkt er wel mee bezig, maar wie ziet het gehele plaatje nog? Tijd dus om een aantal belangrijke zaken op een rijtje te zetten.

publishing.png
jurgen-willems.jpg
De auteur

Jurgen Willems

Managing Director bij Crius Group

Toepassingsgebieden

Het is natuurlijk belangrijk om AI daar in te zetten waar het voor de uitgeverij het meeste voordeel oplevert. Binnen het creatieproces van content zien wij een aantal belangrijke toepassingsgebieden. Concreet gaat het dan om:

  • Generatieve AI: automatisch genereren van content op basis van prompts of reeds bestaand materiaal.
  • Metadateren: toekennen van ‘tags’ zodat content en beeld eenvoudig kunnen worden teruggevonden of een bepaalde kwalificatie krijgen.
  • Beeldgeneratie: automatisch creëren van beeld o.b.v. prompts of beeldbeschrijvingen.
  • Toegankelijkheid: content die te maken heeft met de European Accessibility Act, bijvoorbeeld het beschrijven van beelden.
  • Structureren van content: omzetten van een manuscript naar gestructureerd materiaal zodat het creatieproces eenvoudiger gaat.

Gestructureerde content geeft het beste resultaat

Er is heel veel mogelijk met AI, maar we zien duidelijk dat de beste resultaten kunnen worden behaald met content die voorzien is van een eenduidige structuur. Gelukkig is dit ons met de paplepel ingegeven. Daarom gaan we vooral inzetten op deze techniek binnen onze bestaande producten en diensten.

Make or buy

Het ligt voor de hand dat we komend jaar een aantal toepassingen zelf gaan ontwikkelen. We zien echter ook dat er al veel technologie beschikbaar is die prima binnen onze bestaande dienstverlening kan worden geïntegreerd. Met andere woorden, het is zeker niet de bedoeling om alles zelf te bouwen, vooral niet als er al goede oplossingen beschikbaar zijn.

Crius Group

Verbeter de productie- en redactieactiviteiten van jouw uitgeverij

Volg ons via onze sociale media

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en je ontvangt onze halfjaarlijkse nieuwsupdate in je mailbox. Daarmee houden we je onder andere op de hoogte van de events die we organiseren.

Schrijf je in voor onze nieuwsupdates

Crius Group © 2024
Vaartstraat 66, B-2235 Hulshout
Algemene voorwaarden
Gemaakt met ♡ door Think Tomorrow