Het succesverhaal van Crius Group: 35 jaar met veel ups en enkele downs

In dit interview kijken we met Managing Director Jurgen Willems terug op de afgelopen jaren binnen Crius Group. Maar evengoed blikken we vooruit naar het uitgeefcongres dat plaatsvindt op 16 november en naar het jubileum in 2024.

img-6258.jpg

Het ontstaan van Crius Group lijkt wel recht uit een managementboek te komen. Bijna 35 jaar geleden richtten Jos Willems en Linda Everaerts samen het bedrijf op. In het begin een bescheiden zolderkamerbedrijfje met één belangrijke klant, nu een gevestigde waarde als redactiebureau, typesetter en softwareleverancier met filialen in België én Nederland. Maar, hoe kan het ook anders, ook dit succesverhaal werd niet geschreven zonder slag of stoot.

Jurgen, in 2024 bereiken jullie met het 35-jarig bestaan een mooie mijlpaal. Ben je een trots man?

Jazeker! Maar ik vind het wel belangrijk om bescheiden te blijven, dat is misschien wel de sleutel tot ons succes. Mijn broer Jordy (ook mede-eigenaar) en ikzelf leerden van onze ouders om met beide voetjes op de grond te blijven. Die ingesteldheid zit volledig ingebakken in onze cultuur en zie je ook terug in onze samenwerkingen.

Wat bedoel je daar precies mee?

We hebben één gouden regel: we beloven niets aan klanten dat we niet waar kunnen maken. Intern hebben we een informele organisatie met een platte managementstructuur, eentje waar we zelf ook echt de handen uit de mouwen steken. En we dragen uiteraard veel zorg voor onze medewerkers.

Crius Group is de afgelopen jaren hard gegroeid. Wat zijn de bouwstenen van dit succes?

Goh, dat zijn er meerdere volgens mij. Continu onze processen optimaliseren is er zo eentje, die reflex maken we al van in het begin. Klinkt allemaal heel opgeblazen, maar het komt erop neer dat we alles zo slim en efficiënt mogelijk willen doen. Dat is, ondanks alle ontwikkelingen, nog altijd niet veranderd. Verder streven we ernaar om de juiste mensen aan ons te binden. Toppers die niet alleen inhoudelijk sterk zijn, maar ook waarde bijdragen aan onze cultuur en de fijne samenwerking met onze klanten.

Er wordt weleens gezegd dat we wat te voorzichtig zijn, waar ik het niet mee eens ben. Ik zou het eerder ‘de Duitse degelijkheid’ noemen.
jurgen-willems.jpg

Jurgen Willems

Managing Director Crius Group

Dat klinkt allemaal heel degelijk. Merk je daar een keerzijde aan?

Er wordt weleens gezegd dat we wat te voorzichtig zijn, waar ik het niet mee eens ben. Ik zou het eerder ‘de Duitse degelijkheid’ noemen, in positieve zin natuurlijk. 😉 We zijn graag zeker van onze zaak voordat we nieuwe producten en diensten aan onze klanten voorstellen.

img-6252.jpg

Jullie kenden alleen maar successen, dus?

Welnee, we hebben ook veel zaken geprobeerd die absoluut niet zijn gelukt. Laat ik de ontwikkeling van iPad-applicaties als voorbeeld nemen. We probeerden op die trend in te spelen, maar kwamen er snel achter dat het lastig is om er geld mee te verdienen. Zowel voor de uitgever als voor onszelf als bedrijf. Maar gelukkig namen we meer positieve dan negatieve initiatieven.

Klopt het als ik zeg dat jullie een enorme ontwikkeling hebben doorgemaakt?

Absoluut. Een kantoor in Nederland, eigen software, een uitbreiding van allerlei producten en diensten … Intussen doen we zoveel dat er vaak misverstanden bestaan over wat we nu wél en niet doen.

Hoe zie je de toekomst in voor Crius Group?

Ik heb er een positief en energiek gevoel bij. We zitten boordevol plannen, zo vieren we volgend jaar samen met onze klanten uitgebreid ons jubileum. Maar eerst organiseren we ons hoogsteigen uitgeefcongres, Crius Update Live! Daar word ik uitgebreid geïnterviewd en verhelder ik met plezier onze geschiedenis en toekomstplannen. Zeker de moeite om bij te wonen.

Crius Group

Verbeter de productie- en redactieactiviteiten van jouw uitgeverij

Volg ons via onze sociale media

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en je ontvangt onze halfjaarlijkse nieuwsupdate in je mailbox. Daarmee houden we je onder andere op de hoogte van de events die we organiseren.

Schrijf je in voor onze nieuwsupdates

Crius Group © 2024
Vaartstraat 66, B-2235 Hulshout
Algemene voorwaarden
Gemaakt met ♡ door Think Tomorrow