Crius Group neemt de volledige redactie over van Amsterdam University Press

Begin 2021 en de ambities waren groot. Een kantoor openen in Nederland, daar droomde het team al jaren van. Business partners Crius Group en Amsterdam University Press (AUP) startten daarom met een proefperiode om alle redactionele taken onder het toezicht van Crius Group te laten uitvoeren. Hun jarenlange samenwerking bereikte zo een waar hoogtepunt. Maar waarom was deze ontwikkeling zo belangrijk?

Twee vliegen in één klap voor AUP

“We zijn als relatief kleine uitgeverij continu bezig met het verstevigen van onze positie in de markt. Dit kost veel tijd en energie en vraagt om de nodige focus”, vertelt Jan-Peter Wissink, Algemeen Directeur van AUP. “In een dynamische markt waarin het digitale aspect steeds belangrijker wordt, is het lastig om alle technologische ontwikkelingen bij te houden. Daar hebben we nu een oplossing voor gevonden”, besluit Jan-Peter. Door hun redactionele werkzaamheden uit te besteden aan Crius Group kan AUP zich niet alleen focussen op de markt, maar heeft AUP ook een partner die hen ondersteunt bij innovatie.

En er is meer. “Door nu een ervaren partner in huis te hebben, kunnen we snel schakelen en makkelijk bijsturen”, gaat Irene van Rossum, uitgeefdirecteur bij AUP verder. “Het afgelopen jaar hebben we alle stappen gezet die ons klaarstoomden voor de overgang van deze activiteiten. Er kwamen meer redacteuren bij Crius Group en we voerden verschillende veranderingen door in het redactieproces. Nog elke dag verbeteren we die procedures.”

Vestiging in Nederland, een logische evolutie voor Crius Group

Voor Crius Group is deze overname in meerdere opzichten een belangrijke ontwikkeling. De Nederlandse markt is de afgelopen jaren immers steeds belangrijker geworden voor hen. Het was voor het hele team een logische stap om een vestiging in Nederland te openen.

Jurgen Willems, algemeen directeur bij Crius Group legt uit: “Door deze stap te zetten, gaat een lang gekoesterde wens eindelijk in vervulling. We vestigen ons nieuw kantoor aan de Nieuwe Prinsengracht in Amsterdam en brengen het Crius Group team zo letterlijk dichter bij onze klanten.”

crius-group-aup-tekst1.jpg

Eindeloos veel redactionele mogelijkheden voor alle sectoren

Jordy Willems, manager typesetting & editorial services vult aan: “We beschikken dankzij deze samenwerking bovendien meteen over redacteuren met een schat aan ervaring. Dat is voor ons echt een ‘kickstart’ en biedt mogelijkheden om dit verder uit te bouwen. Door de samenstelling van onze redactieteams in Nederland en Vlaanderen hoeven we ons daarnaast niet te beperken tot de academische markt. We hebben ook meer dan voldoende capaciteit in de educatieve en algemene/literaire sector.

Rooskleurige toekomst voor Crius Group

Wat brengt de toekomst? Marcel van Denken, Sales Director bij Crius Group is razend enthousiast. “Crius Group staat bekend om zijn typesetting kwaliteiten en software en wilde al langer opschuiven in de contentketen. In Vlaanderen deden we al het nodige op gebied van redactie. Nu kunnen we ook uitgeverijen in Nederland volledig ontzorgen. Ik beschouw dit als een mooie stimulans om onze positie op de Nederlandse markt verder te versterken”, aldus Marcel.

Crius Group

Verbeter de productie- en redactieactiviteiten van jouw uitgeverij

Volg ons via onze sociale media

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en je ontvangt onze halfjaarlijkse nieuwsupdate in je mailbox. Daarmee houden we je onder andere op de hoogte van de events die we organiseren.

Schrijf je in voor onze nieuwsupdates

Crius Group © 2024
Vaartstraat 66, B-2235 Hulshout
Algemene voorwaarden
Gemaakt met ♡ door Think Tomorrow