HarperCollins Holland kiest voor CORE

Met veel trots kunnen we zeggen dat de samenwerking tussen HarperCollins Holland en Crius Group een feit is. Ze zullen het CORE-platform gaan gebruiken voor een deel van de boeken uit hun algemene fonds.

Kosten besparen en sneller werken

HarperCollins en Crius Group waren al een tijdje met elkaar in gesprek over de inzet van Core. Een overstap naar dit systeem en de nieuwe manier van werken voor het opmaken van hun boeken kon alleen maar plaatsvinden op het moment dat de redactie daar écht klaar voor was. Met veel trots kunnen we nu zeggen dat, met ingang van 1 mei 2021, de samenwerking tussen HarperCollins Holland en Crius Group een feit is. Ze zullen het Core-platform gaan gebruiken voor een deel van de boeken uit hun algemene fonds.

Net zoals de meeste uitgeverijen, zijn ook wij continu op zoek naar manieren om onze boeken efficiënter te produceren. Natuurlijk mag dit geen afbreuk doen aan de kwaliteit. Het drukwerk is vaak het eerste waaraan men denkt, maar er is natuurlijk veel meer. De kostenbesparing en de snelheid van het proces van CORE waren voor ons dé trigger om te onderzoeken of het zetwerk ook slimmer zou kunnen. Bovendien werken vele andere uitgeverijen al jarenlang met deze oplossing. Dat gaf ons het vertrouwen om met Crius Group in zee te gaan.
janjoriskeijzer.jfif

Jan-Joris Keijzer

Directeur HarperCollins Holland

Slimmer en efficiënter correcties uitvoeren

Crius Group is inderdaad lang in gesprek geweest met HarperCollins Holland om Core te introduceren. Daarna zijn we begonnen met een korte pilot waarbij twee redacteuren Core hebben kunnen testen. En hoewel deze nieuwe manier van werken zeker even wennen was voor de redacteuren, hebben ze zelf kunnen ervaren dat het echt goed werkt.

Ik heb tijdens de pilot gezien dat de werkzaamheden voor onze redacteuren verschuiven. Meer werk aan het manuscript voor het naar de zetter gaat, maar een slimmer en efficiënter proces om correcties uit te voeren. Zo kun je het ongeveer samenvatten.
robbertjan.jfif

Robbert-Jan Van Mastbergen

Productiemanager HarperCollins Holland

Nieuwe manier van werken omarmd

Het is alweer 5 jaar geleden dat Crius Group Core heeft gelanceerd. We merken dat, na een aarzelende start, steeds meer uitgeverijen niet alleen geïnteresseerd zijn in de voordelen, maar ook de nieuwe manier van werken omarmen. Het werken met Core verlaagt in sommige gevallen de opmaakprijs per pagina met 50% en dat is niet het enige. De ecologische voetafdruk – er is nauwelijks proevenverkeer meer – en het feit dat redacteuren vanaf elke gewenste plek kunnen werken is tijdens maar ook na het Corona-tijdperk natuurlijk enorm belangrijk voor uitgeverijen.

We zijn uiteraard erg blij met deze nieuwe samenwerking en kijken er enorm hard naar uit om deze boeken te mogen opmaken. Door deze samenwerking zetten we Core nog steviger op de kaart in Nederland en er lijkt zelfs belangstelling te zijn vanuit andere Europese vestigingen van HarperCollins. Dat zou een mooie stap zijn om Core ook internationaal verder uit te rollen.

Crius Group

Verbeter de productie- en redactieactiviteiten van jouw uitgeverij

Volg ons via onze sociale media

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en je ontvangt onze halfjaarlijkse nieuwsupdate in je mailbox. Daarmee houden we je onder andere op de hoogte van de events die we organiseren.

Schrijf je in voor onze nieuwsupdates

Crius Group © 2024
Vaartstraat 66, B-2235 Hulshout
Algemene voorwaarden
Gemaakt met ♡ door Think Tomorrow