Redactie? Projectmanagement? Geef het maar aan Crius Group!

šŸ‘‰ Focussen op innovatie, terwijl de klassieke producties niet in het gedrang komen.
wkb-hoofding-1.jpg

Het is alle hens aan dek bij Wolters Kluwer. De uitgeverij zit volop in de overgang van het klassieke uitgeefmodel naar leverancier van digitale content. Om die overgang vlot te realiseren, is het belangrijk dat de winkel open blijft terwijl de vernieuwing doorgezet wordt. Ideale partner voor deze realisatie? Crius Group, natuurlijk.

Wolters Kluwer was dringend op zoek naar een externe partij die hen kon helpen om een belangrijk project te realiseren: focussen op innovatie, terwijl de klassieke producties niet in het gedrang komen. Gezien we al meer dan 35 jaar hun vertrouwen krijgen voor redactionele ondersteuning, was de partnerkeuze ook deze keer snel gemaakt.

Wat werd er verwacht? 

Dat Crius Group zorgde voor een klein team van mensen die sterk zijn in relatiemanagement, planning en communicatie. Zij zouden voornamelijk publicaties opvolgen, vanaf het werven van teksten bij auteurs tot en met het online plaatsen of het in druk brengen van afgewerkte bestanden. Dat is sowieso geen gemakkelijke vraag, laat staan in volle coronatijd. En er zat dan ook nog een strakke timing achter.

wkb-2a.jpg

Volledig nieuw project met nieuwe werknemers

Bij Crius Group hadden we niet voldoende redacteurs voorhanden om een dergelijk groot project op te vangen. Daarom gingen we op zoek naar nieuwe medewerkers die fulltime voor dit specifiek project konden werken.

Zita Servaes werd als eerste aan boord gebracht om dit project als Editorial Process Coordinator (EPC) mee op te starten. Na Zita kwamen er nog 3 extra EPCā€™ers bij, waaronder ook een Franstalig profiel. Zij werken, samen met een aantal freelancers, als een mooie tandem met het EPC-team van Wolters Kluwer.

Was het makkelijk? Zeker niet. Waren de uitdagingen groot? Absoluut! Gelukkig kregen we voldoende tijd om bekend te raken met de materie en intussen loopt het project als een geoliede machine.

Wat doet ons EPC-team dan precies?

Het takenpakket van het EPC-team is erg divers. Ze houden zich hoofdzakelijk bezig met management taken zoals planning, opvolging en bijsturing. Hun takenpakket bestaat uit 3 belangrijke subcategorieƫn:

  • Projectmanagement: van de planning van de publicaties tot de coƶrdinatie en uitvoering ervan, een EPC'er volgt alles heel nauwgezet op. Daarnaast controleert de EPC ook de kopijen en drukproeven, doet hij of zij navraag bij auteurs en plaatst de publicaties op online systemen.
  • Auteursmanagement: een sterke communicatie tussen de uitgever en de auteurs is cruciaal voor een vlot projectverloop. De EPC pingpongt dan ook constant met de auteurs over planning, inhoud, afwerking en beschikbaarheid.
  • Administratiemanagement: documenten bijhouden, reports opvolgen en gegevens verwerken, ook dat hoort erbij!

De sterkte van Crius Group?

Totale ontzorging, daar ligt vandaag onze focus op. Bij Wolters Kluwer en uiteraard ook bij andere partijen. Redactie en typesetting onder ƩƩn dak onderbrengen, heeft volgens ons alleen maar voordelen. Zo kunnen we namelijk ook meekijken om de tussenstappen tijdens het volledige productieproces efficiƫnter in te richten. Everybody happy!

Wil je meer weten over dit project Ć©n onze samenwerking met Wolters Kluwer? 

Tijdens de editie van Crius Update Live in 2022 vertelden we meer over de jarenlange gemeenschappelijke traditie van Crius Group en Wolters Kluwer. šŸ‘‰

Zoek jij ook een partner voor de ontzorging van jouw publicaties?

Wij staan klaar! Ons team staat te popelen om jou te leren kennen. Bel +32 15 750 750 of laat je gegevens achter. Dan komen wij met plezier bij je langs.

Neem contact op

redactie-contact.jpg
Crius Group

Verbeter de productie- en redactieactiviteiten van jouw uitgeverij

Volg ons via onze sociale media

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en je ontvangt onze halfjaarlijkse nieuwsupdate in je mailbox. Daarmee houden we je onder andere op de hoogte van de events die we organiseren.

Schrijf je in voor onze nieuwsupdates

Crius Group © 2024
Vaartstraat 66, B-2235 Hulshout
Algemene voorwaarden
Gemaakt met ā™” door Think Tomorrow