“Words may inspire, but only action creates change”

De coronapandemie heeft ons laten inzien dat dingen snel kunnen veranderen. Dit heeft ons aan het denken gezet en ervoor gezorgd dat onze focus dit jaar wat is veranderd.

words-may-inspire-heading.jpg
anjavangenechten.jpg
De auteur

Anja Van Genechten

HR Manager bij Crius Group

Nu we allemaal weer uit onze grotten gekomen zijn, kunnen we weer volop terug bij elkaar komen en soms zelfs elkaar weer leren kennen. Want ja … ook bij Crius Group werken intussen een heel aantal nieuwe mensen, waarvan velen hun collega’s nog nooit gezien hadden. Het werken op afstand heeft ervoor gezorgd dat de binding met het bedrijf en tussen de medewerkers onderling wat verloren is geraakt. En dat is moeilijk! Zeker ook omdat we veel van iedereen hebben gevraagd. Dus … daar moeten we iets mee.

words-may-inspire-1.jpg

Hybride werken = het nieuwe normaal

2022 staat voor ons volledig in het teken van onze medewerkers. Ze hebben al getoond hoe veerkrachtig ze zijn in moeilijke tijden. Investeren in hun welzijn is dan ook belangrijker dan ooit. Bovendien blijven we hard groeien en willen we ook positief op de radar staan voor nieuwe potentiële werknemers.

Maar hoe begin je daar nu aan? Hoe zorg je voor een hybride organisatie waarin iedereen happy is? Wij besloten om ons hierin te laten begeleiden en stapten in het traject van ‘Baanbrekende Werkgever ‘23’. Dit draait allemaal rond het centraal zetten van de mensen binnen het beleid rond hybride werken en mobiliteit.

Het wordt een spannend leertraject waarin we ondergedompeld worden in workshops en begeleid worden door HR-professionals. Dit moet ervoor zorgen dat we ook in de toekomst een aantrekkelijke en mensgerichte werkgever zijn. Kortom, we streven naar medewerkers die bij ons willen werken en niet moeten werken.

Een gezamenlijk doel

Het draait dus ook om die verbondenheid. En wat brengt mensen nu dichter bij elkaar dan samen actie te ondernemen voor een gemeenschappelijk doel? Iets wat ons allemaal raakt. Crius Group, onze medewerkers, maar ook onze relaties in de uitgeefsector. Dat bracht ons bij het compenseren en verminderen van onze CO2-uitstoot. Met andere woorden, het tegengaan van klimaatverandering.

Crius Group heeft zelf al een aantal zaken ondernomen. Zo hebben we recent ons dak vol zonnepanelen gelegd en gaan we ook ons wagenpark versneld vergroenen. Maar we wilden het nóg grootser aanpakken, echt commitment tonen! Dat bracht ons bij ‘bomen’. Ja, de uitgeefsector is nu eenmaal een groot papierverbruiker, dus wij vonden het hoog tijd om hiervoor iets terug te doen!

Hoe gaan we dat doen?

Samen met BOS+, een Vlaamse organisatie die zich specifiek inzet voor bosbehoud en meer en beter bos in Vlaanderen en de wereld. Het doel is om tegen eind september een minimumbedrag van € 10.000 in te zamelen. Daarmee kunnen we ons eigen uitgeefbos van maar liefst 1 ha aanplanten.

Uiteraard geven we zelf het goede voorbeeld. Crius Group stort alvast € 2.500 aan BOS+ en zet hiermee de campagne in gang. Maar ook onze medewerkers zullen acties op poten zetten om geld in te zamelen. Sporten, wafels bakken, tweedehands kledij verkopen … noem maar op. Alles kan, alles mag, zolang het maar iets oplevert. 😉

En ook JULLIE, onze klanten, relaties en partners willen we hierbij betrekken. 

Hoe we dat willen realiseren ontdek je hier!

Met al deze initiatieven, hopen we echt iets terug te kunnen doen … voor het klimaat, maar ook voor onze medewerkers. Dus zoals Richard Branson zou zeggen: “Screw it. Let’s do it.”

visual-bos-01.jpg

Ontdek hoe ook jij kan bijdragen aan onze actie voor BOS+


Check it out!

Crius Group

Verbeter de productie- en redactieactiviteiten van jouw uitgeverij

Volg ons via onze sociale media

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en je ontvangt onze halfjaarlijkse nieuwsupdate in je mailbox. Daarmee houden we je onder andere op de hoogte van de events die we organiseren.

Schrijf je in voor onze nieuwsupdates

Crius Group © 2024
Vaartstraat 66, B-2235 Hulshout
Algemene voorwaarden
Gemaakt met ♡ door Think Tomorrow