Ontzorgingstraject voor zowel print als digitale content

"Foutloos en up-to-date, in print én digitaal. Als het geheel écht moet kloppen."

👉 Redacteur, Julie Benschop, Walburg Pers

Neem contact op of lees verder

walburgpers-no-hoofding.jpg

First things first, wie is of wat doet Walburg Pers?

Walburg Pers is een onderdeel van Amsterdam University Press (AUP) en geeft toegankelijke en specifieke boeken uit op het gebied van geschiedenis, recht, kunst en cultuur. Een belangrijk onderdeel is het juridisch fonds met o.a. handboeken voor het notariaat en het platform Notariaat Online.

walburgpers-no-project.jpg

Notariaat Online, het project dat Walburg Pers bij Crius Group bracht

Notariaat Online is een handig kennisplatform voor notarissen en andere rechtsgeleerden. Het platform biedt hiermee enorm veel vakinhoudelijke informatie die zowel online als via handboeken kan worden geraadpleegd.

Door de combinatie van print en online én omdat de content altijd up-to-date moet zijn, was Walburg Pers op zoek naar een partij die een groot deel van het traject uit handen kon nemen. Of wij het werk wilden helpen verlichten? Met plezier! Wat begon als een verdere professionalisering van het bestaande proces, resulteerde in een totaal ontzorgingstraject.

Efficiënter content verzamelen en publiceren

Bij Walburg Pers hadden ze de behoefte om verbeteringen aan te brengen in een complexe werkwijze. Hierbij stonden twee zaken centraal:

  • Allereerst moest de content overzichtelijk en juist worden getoond op elk scherm.
  • Bovendien moest alles vanuit dezelfde bron (Web CMS) efficiënt gepubliceerd worden naar folio (papieren boek), natuurlijk met aandacht voor de lay-out.

Om dit voor elkaar te krijgen voerde ons team eerst twee verbeteringsslagen door. Eerst is alle content voorzien van de juiste coderingen zodat een export naar het folioproduct relatief eenvoudig wordt.

Daarbovenop ontwikkelden we een script dat deze coderingen vertaalt in de juiste vormgeving. Hierdoor klopt het ook grafisch en is er minder handmatig werk nodig bij de opmaak van het papieren boek. Handig, hoor!

“Een eenmalige inspanning waar we vele keren de vruchten van gaan plukken!” - Julie Benschop, Walburg Pers

Vlotheid en uniformiteit dankzij technische redactie door Crius Group

Het vertrouwen in ons team groeide en Walburg Pers besloot om Crius Group ook in te schakelen op redactioneel vlak. Happy us!

“Nadat een auteur nieuwe content aan ons aanlevert of bestaande content herwerkt heeft, gaan onze redacteuren waar nodig een inhoudelijke en taalkundige correctie doorvoeren”, gaat Julie verder.

“Crius Group neemt daarna de rol van technisch redacteur op zich en gaat de bestaande en nieuwe content met elkaar vergelijken. Ze doen een lay-outcontrole, checken of er ongeoorloofde mutaties voorkomen en passen onze huisstijlregels toe. Pas daarna wordt de content gepubliceerd op de webomgeving.

We merkten al snel dat deze werkwijze zorgt voor een veel vlotter verloop van de workflow en meer uniformiteit in het eindresultaat.

Ontdek al onze redactionele diensten

walburgpers-no-redactie-square.jpg

Het grootste verschil? Geen complexe processen meer

Als we een klant kunnen verderhelpen, doen we dat ook. Voor onze tussenkomst was het werkproces bij Walburg Pers dan ook veel complexer.

De auteurs moesten de nodige zoek- en vervangopdrachten uitvoeren in het .csv-bestand dat uit de export vanuit het Web CMS kwam. Dit was nodig om het gewenste resultaat te bekomen dat we naar de zetter konden sturen. Te omslachtig vonden wij. En dus stak ons team de koppen bij mekaar.

Nu rolt er een technisch goede xml uit het Web CMS, die de basis vormt voor de omzetting naar InDesign en de verdere opmaak van het boek. Deze omzetting gebeurt deels automatisch, waarna onze zetters het boek manueel verder afwerken. Bij Walburg Pers doen ze nu echt aan ‘single source publishing’ en besparen ze uiteraard enorm veel tijd!

Julie Benschop, Redactrice bij Walburg Pers

Wat Walburg Pers er zelf van vindt

“We werken veel gestructureerder en dit zorgt voor rust en minder rompslomp bij onze redacteuren. Iedereen weet nu wat van hem/haar verwacht wordt. Walburg Pers zorgt voor de inhoud en Crius Group doet de rest.”

Over Walburg Pers

Walburg Pers is een onderdeel van Amsterdam University Press (AUP) en geeft toegankelijke en specifieke boeken uit op het gebied van geschiedenis, recht, kunst en cultuur. Een belangrijk onderdeel is het juridisch fonds met o.a. handboeken voor het notariaat en het platform Notariaat Online.

Is dit verhaal voor jou herkenbaar en wil jij ook volledig ontzorgd worden?

Onze Sales Director Marcel Van Denken komt graag bij je langs. ☕️

Contacteer Marcel of bel ons op +32 (0)15 750 750

Crius Group

Verbeter de productie- en redactieactiviteiten van jouw uitgeverij

Volg ons via onze sociale media

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en je ontvangt onze halfjaarlijkse nieuwsupdate in je mailbox. Daarmee houden we je onder andere op de hoogte van de events die we organiseren.

Schrijf je in voor onze nieuwsupdates

Crius Group © 2024
Vaartstraat 66, B-2235 Hulshout
Algemene voorwaarden
Gemaakt met ♡ door Think Tomorrow