TPUB: toegankelijk en inclusief publiceren … Er is licht aan het einde van de tunnel

Dat de eisen voor toegankelijk publiceren (TPUB) steeds strenger worden, is uiteraard geen nieuwsflash. Maar wie kan nog volgen in deze erg ingewikkelde materie? Want hoe zit dat nu juist met de wetgeving en wat moet er dan juist in en wat niet? Het is een thema waar Crius Group veel vragen over krijgt. Maar geen nood, we zijn er dan ook mee aan de slag gegaan en vooral … we zijn er klaar voor om uitgeverijen hierbij te helpen!

E-books moeten binnenkort voorzien zijn van metadata over toegankelijkheid. Dat betekent heel wat, maar welke impact heeft de komst van TPUB nu op uitgeverijen? Ook Crius Group moest, als typesetter en e-bookontwikkelaar, gaan bekijken hoe we onze processen moeten afstemmen op deze nieuwe ontwikkelingen.

Testen, testen en nog eens testen

Wat hebben we daarom gedaan? Binnen Crius Group werd een interne werkgroep opgericht, die zich specifiek met dit thema bezighoudt. Ze brachten in kaart wat er moest veranderen aan onze eigen processen en dat is intussen helemaal duidelijk. Neem bijvoorbeeld onze softwareoplossing voor tekstboeken, Core. Naast een drukklare pdf voor print, rolt er ook standaard een ePub uit het systeem. Met de komst van TPUB moeten we met een pak meer zaken rekening houden en kan het niet allemaal meer zo geautomatiseerd als voorheen. Crius Group zou Crius Group niet zijn moesten we toch niet zoveel mogelijk proberen automatiseren. Dat bespaart uitgeverijen immers tijd en kosten!

tpub-1.png

Nu zijn we volop bezig met de voorbereidingen zodat we binnenkort voor al onze klanten conversies naar de nieuwe toegankelijke ePubs kunnen maken. Tot dan is het vooral testen geblazen. We maakten voor een paar van onze klanten al een aantal toegankelijke ePubs en deze worden momenteel grondig uitgetest en gevalideerd.

Kortom, Crius Group is klaar voor toegankelijk publiceren!

Vragen? Contacteer ons via sales@crius-group.com.

Related topics

img-5064-2.jpg

Toegankelijk publiceren, iedereen kijkt naar elkaar

2025 komt er met rasse schreden aan. Voor zij die de afgelopen jaren nog onder een steen leefden, laat me toe de inhoud van de nieuwe wetgeving te schetsen, wat er concreet verandert en hoe wij jou als zetter kunnen helpen om jouw content t...

Lees verder

Laatst aangepast op 22/6/2023

Crius Group

Verbeter de productie- en redactieactiviteiten van jouw uitgeverij

Volg ons via onze sociale media

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en je ontvangt onze halfjaarlijkse nieuwsupdate in je mailbox. Daarmee houden we je onder andere op de hoogte van de events die we organiseren.

Schrijf je in voor onze nieuwsupdates

Crius Group © 2024
Vaartstraat 66, B-2235 Hulshout
Algemene voorwaarden
Gemaakt met ♡ door Think Tomorrow