Tijdschriften sneller online beschikbaar

"Sneller en online publiceren wordt steeds belangrijker, daar willen we graag op voorbereid zijn."

👉 Uitgever,  Irene van Rossum, Amsterdam University Press

aup-hoofding-1.jpg

Waarom Amsterdam University Press volledig digitaal gaat

De afgelopen jaren heeft Amsterdam University Press (AUP) haar aanbod van tijdschriften aanzienlijk uitgebreid. Dat vinden wij al knap op zich. Maar ze willen hun lezers nóg beter van dienst zijn: alle artikelen snel en op de juiste plaats digitaal beschikbaar. Dat is hun droom. Wij bij Crius Group staan paraat om die droom werkelijkheid te maken.

“Bovendien vraagt de constant veranderende internationale markt en de ontwikkelingen op het gebied van ‘open access’ om digitalisering”, verduidelijkt uitgever Irene van Rossum van AUP. Futureproof zijn, dat is wat wij horen!

3 uitdagingen voor Crius Group

Zonder nadenken alles digitaliseren gaat natuurlijk niet. AUP moest rekening houden met een aantal belangrijke voorwaarden die ze met een bezorgd hart aan ons doorspeelden:

  • Kosten beheersbaar: Zonder in te boeten aan kwaliteit moesten de kosten voor redactie en typesetting beperkt blijven. Dat begrepen we maar al te goed.
  • Internationale standaarden: Op internationale platformen wordt steeds vaker gevraagd naar XML in de JATS- standaard. Bovendien kennen ze voor de vindbaarheid van de artikelen DOI’s toe. Daar konden we niet omheen.
  • Digitale toekomst: Sommige artikelen of tijdschriften zullen in de toekomst alleen nog digitaal worden gepubliceerd. Daar moeten ze bij AUP op voorbereid zijn, vonden wij.

Samen met AUP ontwikkelde ons team een XML-first workflow. Deze geeft invulling aan alle wensen die ze hebben, maar betekent wél een volledig andere manier van werken voor de auteur, redacteur en typesetter. Dat was even wennen!

Wil je weten hoe we dat precies aanpakten? Ontdek de details over deze workflow

aup-2.jpg

De 4 voordelen van deze nieuwe workflow voor AUP

Deze nieuwe werkwijze heeft voor AUP een paar hele grote voordelen.

  • Partner dichtbij huis: Met Crius Group heeft AUP korte communicatielijnen en kunnen ze bijgevolg snel schakelen. Handig!
  • Prijs die gelijk blijft: Met een prijsstelling die ongeveer gelijk is aan die van een volledig offshore-traject, prijzen ze zich bij AUP echt gelukkig.
  • Artikelen sneller beschikbaar: Dankzij de omschakeling naar de XML-first workflow zijn de auteurs nu in staat om artikelen sneller digitaal dan in print beschikbaar te hebben. Een topprestatie!
  • Nieuw platform optimaal benutten: Daarnaast kan AUP met de JATS- metadata gecodeerde artikelen - nu optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden die hun nieuwe online platform, aup-online.com biedt. Twee vliegen in één klap! Of zeg maar vier.

Het grootste nadeel? De aanpassing voor het team

De omschakeling naar de XML-first workflow is voor beide kanten een leerzame ervaring geweest.

“Maar er zijn niet alleen maar blije gezichten hoor. Met name het verschil dat de inhoud los van de vormgeving wordt getrokken is voor veel redacteuren gewoon ontzettend nieuw. Er zijn veel mensen die hieraan moeten wennen. Het is daarom dat we ervoor hebben gekozen om deze workflow stap voor stap uit te rollen zodat de kans op succes het grootst is, “ sluit Irene af.

We gaan dat inderdaad stap voor stap aanpakken, AUP. Komt goed!

Over Amsterdam University Press (AUP)

AUP is een uitgeverij gespecialiseerd in academische boeken in het Engels en tijdschriften en studieboeken in het Nederlands en Engels, voor de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen. De uitgeverij is gespecialiseerd in toonaangevende non-fictie voor algemeen geïnteresseerde lezers, wetenschappers en studenten.

Zijn deze verhalen voor jou herkenbaar?

Wil jij samen met ons de productie- en redactieactiviteiten van jouw uitgeverij verbeteren?

Wij komen graag bij je langs. ☕️

Contacteer ons of bel ons op +32 (0)15 750 750

Crius Group

Verbeter de productie- en redactieactiviteiten van jouw uitgeverij

Volg ons via onze sociale media

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en je ontvangt onze halfjaarlijkse nieuwsupdate in je mailbox. Daarmee houden we je onder andere op de hoogte van de events die we organiseren.

Schrijf je in voor onze nieuwsupdates

Crius Group © 2024
Vaartstraat 66, B-2235 Hulshout
Algemene voorwaarden
Gemaakt met ♡ door Think Tomorrow