Crius Update Live 2020!: Innovation matters

Op vrijdag 17 september staat een nieuwe editie van ons uitgeefcongres, Crius Update Live!, op het programma. Het thema van deze editie staat volledig in het teken van innovatie.

We hadden het thema al aangekaart in de blog die Jurgen Willems in juni van vorig jaar heeft geschreven. Veel uitgevers streven bij het maken van goede content naar vernieuwing en (nog meer) naar aansluiting bij de lezer. Het maakt niet uit of het om leesboeken, educatieve content of vakinformatie gaat. Iedereen heeft hierbij zijn of haar uitdagingen.

Innoveren is zeker geen doel op zich

Het is voor elke uitgever simpelweg noodzakelijk om succesvol te zijn en te blijven. Natuurlijk zijn er verschillende manieren om dit te bereiken. Het kan enerzijds gaan om goedkoper of slimmer produceren. Hierdoor kan er ruimte - in tijd en geld - ontstaan om meer aandacht te besteden aan andere zaken zoals marketing. Wat door de ‘aandachteconomie’ en de jacht op ‘likes’ natuurlijk ook weer ontzettend in beweging is.

Daarbij komt dat het ingewikkeld blijft om het juiste stukje content in de gewenste vorm bij de eindgebruiker te krijgen. Print is in steeds meer gevallen slechts één van de uitleverformaten, terwijl bijvoorbeeld het marktaandeel van audioboeken ontzettend snel groeit. En wat met schoolboeken? Deze markt is misschien wel het meest in beweging van allemaal.

Welke ‘obstakels’ moet je overwinnen om succesvol te zijn?

Techniek is er absoluut eentje en uiteraard een belangrijke, maar zeker niet het enige. Het Nederlands taalgebied is beperkt, dus de ruimte om te investeren is niet oneindig. En je medewerkers dan? Als je processen verandert, moeten zij hierin mee. Dat is misschien nog wel het lastigste.

We zijn de afgelopen maanden bezig geweest met het samenstellen van een programma waarin al deze invalshoeken worden belicht. De insteek zoals je die gewoon bent, zal een klein beetje veranderen. De inhoud van het programma werd altijd gemaakt voor en door uitgevers uit Nederland en Vlaanderen. Maar nu gaan we wat breder kijken. Zo komen ook een van de grotere Deense uitgeverijen en een paar relevante technische bedrijven langs op Crius Update Live! Verder blijft het recept hetzelfde. Een inspirerende dag met een sterk inhoudelijk programma. En dit met voldoende ruimte om te netwerken met bezoekers die vrijwel uitsluitend werkzaam zijn binnen een uitgeverij. En natuurlijk hebben we je zelf ook het nodige nieuws te vertellen.

Schrijf je nu in

Crius Group

Verbeter de productie- en redactieactiviteiten van jouw uitgeverij

Volg ons via onze sociale media

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en je ontvangt onze halfjaarlijkse nieuwsupdate in je mailbox. Daarmee houden we je onder andere op de hoogte van de events die we organiseren.

Schrijf je in voor onze nieuwsupdates

Crius Group © 2024
Vaartstraat 66, B-2235 Hulshout
Algemene voorwaarden
Gemaakt met ♡ door Think Tomorrow