(Wetenschappelijk) uitgeven met Crius Group

Je bent als uitgever maar met één ding bezig: relevante content snel op markt brengen op een manier die je lezer aanspreekt. Een proces met vele schakels waar meerdere partijen aan meewerken. De juiste keuzes maken en je omringen met partijen die je markt écht begrijpen is dus erg belangrijk. Crius Group is hier volledig in thuis en gaat veel verder dan het opmaken van de pagina’s alleen. En dat brengt veel voordelen met zich mee!

vw-dries-4.jpg
Dries_Hermans_1000x1000px.jpg
De auteur

Dries Hermans

Internal Project Manager bij Crius Group

Je bent als uitgever maar met één ding bezig: relevante content snel op de markt brengen op een manier die je lezer aanspreekt. Dit proces bestaat uit vele schakels waar meerdere partijen aan meewerken: auteurs, redacteuren, zetters, drukkerijen en natuurlijk de online platformen. Het is daarom belangrijk om de juiste keuzes te maken en je te omringen met partijen die je markt en haar technieken écht begrijpen. Crius Group is hier volledig in thuis en gaat veel verder dan het opmaken van de pagina’s alleen. En dat brengt veel voordelen met zich mee!

Omvangrijke DTP-afdeling met veel kennis en ervaring op vlak van boeken en tijdschriften

Crius Group bestaat ruim dertig jaar en heeft zich altijd beziggehouden met het opmaken van wetenschappelijke boeken en tijdschriften. Ons bedrijf beschikt over tientallen DTP-ers met veel ervaring op dit vlak. Ben je benieuwd hoe we dit doen? Een goed voorbeeld hiervan is de case van Brepols publisers. Of spreekt de combinatie van print én digitaal je aan? Dan zal het verhaal van Notariaat Online je zeker interesseren!

Kennis van processen en standaarden

Mede door de belangrijkere rol van online publiceren is het van belang om je volledige keten zo optimaal mogelijk in te richten. Kennis van ICT is hierbij zeer waardevol. Crius Group beschikt over een eigen IT-afdeling en geeft bovendien advies over welke workflow het best past bij jouw uitgeverij of imprint. We doen hierbij graag een beroep op onze kennis van standaarden in de markt. Zo ontwikkelden we bijvoorbeeld een workflow die is gebaseerd op JATS XML en waarbij het toekennen van DOI’s (Digital Object Identifier) een belangrijke rol speelt.

Totale ontzorging

Zoals gezegd, Crius Group is meer dan zetter alleen. Naast het aanbieden van paginaopmaak en technische kennis, beschikken we ook over een redactieteam dat is gevestigd op twee locaties, in Nederland én België. Onze redacteuren kunnen het gehele proces begeleiden en daar waar nodig zelf de puntjes op de ‘i’ zetten. Je kiest natuurlijk zelf, maar op deze manier kunnen we je volledig ontzorgen.

Concurrerende prijsstelling

Natuurlijk zijn kosten belangrijk. Maar een concurrerend model bestaat uit meer dan een lage paginaprijs of scherp uurtarief. Door het geheel te stroomlijnen en de juiste keuzes te maken op vlak van digitaal publiceren, is er op een andere manier ook verrassend veel voordeel te behalen.

Voor en door uitgevers

Crius Group is meer dan een leverancier en ziet uitgeverijen écht als partners. Dit maken we ook concreet. Zo hebben we onlangs een verregaande samenwerking met Amsterdam University Press afgesloten waarbij we twee redacteuren met jarenlange ervaring aan ons hebben gebonden. En dit team zijn we 'as we speak' nog aan het uitbreiden.

Maar dat is niet het enige. We verdiepen ons in de sector en zijn altijd aanwezig op de grote uitgeefbeurzen zoals de Frankfurter Buchmesse en The London Bookfair. En... we organiseren ook elk jaar ons eigen uitgeefcongres Crius Update Live.

Laten we elkaar leren kennen!

Ben je het eens met mijn verhaal of juist niet? Wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op en ik ga graag met je in gesprek!

Heel graag!

Crius Group

Verbeter de productie- en redactieactiviteiten van jouw uitgeverij

Volg ons via onze sociale media

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en je ontvangt onze halfjaarlijkse nieuwsupdate in je mailbox. Daarmee houden we je onder andere op de hoogte van de events die we organiseren.

Schrijf je in voor onze nieuwsupdates

Crius Group © 2024
Vaartstraat 66, B-2235 Hulshout
Algemene voorwaarden
Gemaakt met ♡ door Think Tomorrow